Xavier Diez (USTEC): “No podem tenir 8 lleis d’educació en 20 anys”
Aquest dijous s’ha aprovat la nova llei d’educació, coneguda com a llei Celáa. Ho ha fet amb un sol vot de diferència i amb el suport dels partits catalans i bascos. La nova llei ha aconseguit 177 vots, un més que la majoria absoluta.
Esquerra, el PNV, Más País i Compromís hi han votat a favor, mentre que altres com Junts per Catalunya i Bildu s’han abstingut. En parlem amb en Xavier Diez, portaveu del sindicat d’educació USTEC.
Jaume Mas
Catalunya |
Es tracta de la vuitena llei d’educació que s’ha aprovat en democràcia. I entre els punts més destacats hi ha el fet que el castellà deixa de ser vehicular, és a dir, que es fa un pas enrere en la norma aprovada pel PP el 2013, que assegurava que el castellà s’utilitzés en un 25% de l’horari lectiu. També es vol igualar la presència dels alumnes desafavorits entre l’escola pública i concertada. També es limiten les repeticions de cursos, ja que asseguren que això no beneficia en l’aprovació dels títols acadèmics. I entre altres coses, les competències educatives es reparteixen més entre Comunitats autònomes i el Govern central. Aquests són alguns dels punts que canvia aquesta anomenada Llei Celàa i que ha dividit avui mateix l'hemicicle.
El portaveu Xavier Diez assegura que el problema principal és que hi hagi una nova proposta de llei cada vegada que hi ha un canvi de govern espanyol. A més, assegura que tot i la polèmica entorn la llengua els canvis tampoc són tant substancials.