Parlem ara d’un dels llibres més venuts des de fa setmanes a la categoria de no-ficció. Un llibre que ens narra la biografia d’Alfons Quintà un dels personatges més tèrbols de les altes esferes de poder de la història de Catalunya: El fill del xofer, publicat per Edicions 62.
Alfons Quintà va destacar especialment per la seva faceta periodística: va ser el primer director de TV3, també el primer delegat del diari El País a Catalunya des d’on va redactar una sèrie d’articles que van destapar el cas Banca Catalana, i a més també va dirigir el diari El Observador i va ser columnista i opinador a diferents mitjans de comunicació. Però a banda d’això, Quintà també va ser un personatge obscur i inquietant que va entrar en una espiral de decadència que culmina amb el seu suïcidi immediatament després d’assassinar la seva dona l’any 2016.
Jordi Amat ens narra la vida d’aquest personatge que, tot i semblar un protagonista d’un thriller o d’una d’aquelles novel·les negres tèrboles sobre les clavegueres del poder, va ser un personatge de carn i ossos que va arribar a tocar molt poder, i que fins fa pocs anys el teníem opinant a diversos mitjans.