LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

Què són les “dark kitchen” i per què proliferen a Barcelona?

Xavi Carmona és el soci fundador de Coocció, la primera incubadora gastronòmica i cuina compartida que es va instal·lar a Barcelona fa cinc anys. Amb ell hem analitzat a La Ciutat què són les “dark kitchen”, per què han proliferat en els darrers mesos a la capital catalana i per què genera certs recels entre els veïns i els restauradors.

Mónica Günther

Catalunya | 02.03.2021 13:53

El fenomen de les Dark Kitchen, o cuines que no disposen de sala per servir, han arribat a Barcelona. Tot i que les plataformes de delivery les han catapultat aquests últims mesos, el cert és que a la capital catalana fa temps que van començar a despuntar.

És el cas de Coocció, una incubadora gastronòmica oberta a Barcelona fa cinc anys. Va ser el primer espai de cuina compartida a Espanya, que dona servei a cuiners independents —així s’estalvien la inversió de muntar un local— i també a dark kitchen o restaurants virtuals.