LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

La recepta per fer panettone a casa

El xef italià Davide Tenconi ha explicat a La Ciutat com fer un panettone a casa.

Mónica Günther

Catalunya |

La recepta de Davide Tenconi per fer 6 panettones d’1 kg cadascun. És una recepta que es fa en dues fases:

FASE 1:

Ingredients:

-1.070 gr de farina de blat

-500ml d’aigua

-450gr de massa mare

-300gr de sucre blanc

-230gr de rovells d’ou

-300gr de mantega (a temperatura ambient)

Preparació:

Amassar tots els ingredients a les 20:00h del vespre: farina, aigua i massa mare. Treballar la massa molt lentament. Després de 5 minuts afegir el sucre. Per últim els rovells d’ou i la mantega a trossos. Treballar uns 30 minuts com a mínim. Posar la massa en un bol amb una mica de mantega a les vores, tapar i deixar reposar 12 hores.

FASE 2:

Ingredients:

-330gr farina de blat

-200gr farina manitoba

-250gr taronges confitades

-2 pells de llimona

-20gr de mel

-250gr d’aigua

-310gr sucre blanc

-12gr sal

-1 branca de vainilla

-230gr de rovells d’ou

-300gr de mantega a temperatura ambient

-700gr de panses

Preparació:

Triturar les taronges confitades, la pell de llimona, la mel, l’aigua i 15gr de sucre. Amassar i afegir les farines, la sal i les llavors de vainilla. Passats 5 minuts introduïr la massa de la fase 1 i els rovells d’ou. Completar amb la resta del sucre, la mantega a trossos i les panses. Pesar i dividir la massa en boles d’1 kg i deixar-les fermentar dins els motllos 24hores a una temperatura de 25ºC.

Preescalfar el forn a 200ºC i enfornar durant 45 minuts.

Quan estiguin llestes, s’han de deixar reposar cap per vall una nit sencera.