La pandèmia s’ha convertit en un dels moments més complicats de la història de molts països, entre ells el nostre. Espanya ha estat un dels indrets més afectats per la Covid19, el confinament de la població va fer que moltes empreses haguessin de tancar i que, per tant, moltes persones es trobessin de la nit al dia i sense esperar-s’ho en situació de vulnerabilitat. Van ser moltes les iniciatives solidàries que van sorgir arran d’aquesta circumstància i avui volem centrar-nos en una d’elles: la World Central Kitchen.
Es tracta d’una iniciativa que s’ha dut a terme a nivell mundial i que a Barcelona ha coordinat el xef Carles Tejedor. Des del soterrani del Fòrum, al Centre de Convencions internacional de Barcelona, un centenar de voluntaris han cuinat dia rere dia milers d’àpats per abastir les llargues cues de gent que ha hagut de recórrer als serveis socials, a les entitats i als menjadors solidaris durant aquesta pandèmia. Aquesta setmana, amb l’arribada de la nova normalitat, els fogons del Fòrum de World Central Kitchen s’han apagat després de 3 mesos d’activitat frenètica.