GENTE VIAJERA CATALUNYA

El Gremi de restauració assegura que Madrid ha gestionat millor les restriccions que la Generalitat

Les fases de desescalada que ha aprovat el Govern català han estat rebudes com un pas endavant per part dels restauradors però asseguren que posen de manifest que sense tantes restriccions, la Comunitat de Madrid ha millorat també la incidència del Coronavirus

Carles Lamelo

Catalunya |

El director del Gremi de restauració, Roger Pallerols, explica en aquesta entrevista a Gente Viajera Catalunya com evolucionen les fases de la desescalada a Catalunya i que permeten anar reobrint progressivament els serveis de restauració. Des de dilluns 23 de novembre, els bars i restaurants de Catalunya poden obrir les portes de 6 del matí a 21:30 hores, en comptes de fins a les 17 hores, com es preveia en un primer esborrany del pla de desescalada de la Generalitat, ateses les pressions que el propi Gremi ha fet com a lobby. El pla de desescalada preveu que hi haurà una limitació de l'aforament del 30% a l'interior dels establiments, amb un màxim de quatre persones per taula i una distància de dos metres. A les terrasses no hi haurà limitació sempre que es mantinguin les distàncies i podran ocupar-se a el 100%. A partir del 7 de desembre, en mig del pont de la Constitució, entrarà en vigor una segona fase d'el pla de desescalada, que permetrà obrir durant el mateix horari que a la primera fase, però amb l'aforament amb un 50% com a màxim a l'interior.