El president de FECASARM (la federació catalana d’associacions d’activitats de restauració i musicals), Joaquim Boadas, ha explicat que la proposta del sector és tornar a una “situació de prepandèmia”, amb totes les mesures de seguretat però sense distàncies i sense limitacions d’aforament.
Prova pilot, el 21 de maig
El model a seguir és el que es posarà a prova en el pilot que es vol fer a Barcelona el proper 21 de maig amb 4.000 persones i la participació d’una desena de locals. Els participants haurien d’estar vacunats o fer-se un test, el resultat del qual s’hauria de validar amb un codi QR per evitar suplantacions d’identitat i garantir la traçabilitat en cas de contagi. També s’utilitzaran aparells de desinfecció d’aire i superfícies. “És un triple fórmula que garanteix en un 99,9% la seguretat de les persones”, ha destacat Boadas.
Reunions amb les administracions
Segons Boadas, amb aquestes mesures, es podria estar als locals sense mascareta tot i que la proposta que presentaran de cara al pla sectorial és que “es pugui treure quan estàs menjant en una taula” i, en la resta de l’establiment, “només en el moment estricte de beure”. Tot això és el que s’està negociant amb Salut i Interior. De moment, la prova pilot ha rebut el suport del Departament d’Empresa. Dilluns la FECASARM també es reunirà amb representants de l’ajuntament de Barcelona.