La tradicional enganxada de cartells ha donat aquesta passada mitjanit el tret de sortida a la campanya electoral per al 14 de febrer. Es tracta d’una campanya, si més no, atípica, per la situació epidemiològica actual, però també per les polèmiques que l’envolten.
Tot això, recordem, a l’espera de saber la decisió final del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre el possible ajornament dels comicis
Confinament perimetral municipal
La primera de les polèmiques va arribar dimarts, quan el govern anunciava el permís de trencar el confinament perimetral municipal per assistir a un míting polític. Després de la polémica generada, el govern ha matisat les seves paraules i ha dit que no pot prohibir l’assistència a mítings electorals però demana sentit comú i responsabilitat a la ciutadania. Una qüestió que el govern ha tracta amb les formacions al Parlament i que ha acabat amb la crida per part del conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, a l'auto responsabilitat dels partits. La gran majoria ja ha recomanat a la gent que no vagi a aquests actes i han apostat per fer una campanya majoritàriament telemàtica.
Meses electorals
L’altra polèmica és per les meses electorals. Més de 900 persones convocades per formar-ne part denuncien que els hagin cridat en plena tercera onada i sense tenir, asseguren, prou mesures de seguretat per evitar contagis aquell dia. Aquest col·lectiu ha enviat un carta al Síndic de Greuges perquè defensi el dret a la salut. En la missiva recorden que durant mesos s’han hagut de complir restriccions i recomanacions sanitàries decretades per les administracions. Davant aquestes queixes, el govern ha anunciat que els membres de les meses tindran mascaretes FFP2, oferirà test d'antígens als titulars i als primers substituts de les meses i EPIs (equips de protecció individual) de cara a la franja en què votaran els contactes i els positius. No es vacunaran perquè no es pot garantir la immunitat efectiva.