ALERTA AMB ELS RAJOS

Les cremades solars del present poden ser un càncer de pell en el futur

Avui hem volgut buscar la visió d'un expert per saber què hem de fer quan ens exposem als rajos solars. Hem parlat amb José Manuel Carrascosa, cap del Servei de dermatologia de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

Robert Calvo

Catalunya | 07.08.2024 17:17

El 75% de la població espanyola pateix un dèficit de vitamina D. Ho diu un estudi de la Universitat Oberta de Catalunya publicat a la revista Scientific Reports. Aquest nutrient ajuda el cos a absorbir el calci, una de les principals substàncies necessàries per tenir ossos forts. Una font de vitamina D és el Sol, exposar-nos als rajos solars. Però això no vol dir prendre el Sol sense mesura. En José Manuel Carrascosa explica que hem de seguir estratègies de fotoprotecció: posar-nos la crema, cobrir-nos el cap amb una gorra i optar per zones d'ombra o per un para-sol.

Els famosos que fan mal a la salut

Amb en José Manuel Carrascosa hem comentat el fet que alguns famosos hagin defensat les darreres setmanes que no cal protegir-se quan es pren el sol. El cap del Servei de dermatologia de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona explica que l'exposició al Sol sense protecció provoca dany celular a tota la pell, provoca lesions. Aquest dany es va acumulant amb els anys i pot desembocar en taques, arrugues i fins i tot càncer de pell.