Una recerca interdisciplinària de la Universitat Rovira i Virgili vol millorar l'atenció dels fills de les víctimes de feminicidis. Així ho recull l'estudi 'Necessitats i drets de les filles i fills del feminicidi: una aproximació transdisciplinària a les conseqüències de la violència de gènere en el context de la pandèmia per COVID-19'. El projecte pretén millorar els models legislatius i d'intervenció actuals, els quals, sostenen les investigadores, invisibilitzen les "seqüeles" de la violència masclista en els menors. De fet, una de les principals conclusions de la investigació és que manca un sistema "efectiu i integral" de protecció per atendre l'impacte de la violència de gènere en els infants orfes.
A més, les investigadores exposen que alguns dels resultats dels estudis que s'estan fent constaten que l'accés als ajuts als quals tenen dret els infants orfes per feminicidi no es fan efectius.
La investigació s'aproxima a la realitat de les persones afectades a través d'una "rigorosa" anàlisi bibliogràfica i l'estudi de casos reals de feminicidi. D'aquesta manera, es vol conèixer les vivències dels afectats, com ara els fills i filles de les víctimes, a través d'entrevistes semiestructurades i en profunditat.