L'Associació Empresarial Química de Tarragona aposta per convertir les comarques de Tarragona en un 'hub' de CO2. "Volem que el centre de descarbonització sigui a Tarragona", ha explicat el president de l'AEQT, Ignasi Cañagueral.
Des de l'AEQT plantegen la descarbonització com un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. "Espanya, Catalunya i el territori han d'entendre que el CO2 l'hem de treure de l'atmosfera" i a la vegada "el CO2 pot ser una matèria primera en el futur", ha indicat Cañagueral. "Avui és molt difícil fer coses amb el CO2 perquè requereix molta energia i és molt car", però d'aquí uns anys "es faran", ha apuntat. El president de l'entitat ha remarcat que el país necessita eliminar aquest gas de l'atmosfera, investigar-lo i emmagatzemar-lo i ha recordat que països com Dinamarca, Noruega, els Estats Units o Canadà ja han començat a fer-ho.
Les companyies planegen fer magatzems geològics de CO2 per descarbonitzar la indústria a la conca de l'Ebre, però també sota el mar. En aquesta línia, 'El Economista' ha avançat que Repsol vol fer el primer projecte d'aquestes característiques d'Espanya davant la costa tarragonina. Malgrat el fracàs que va suposar el projecte Castor, les companyies defensen que aquesta tecnologia és segura i s'utilitza amb èxit a diversos llocs del món.