VILA-REAL

La Ruta de la Tapa s´avança en el calendari

La ciutat acollirà, a partir del pròxim 21 de febrer, l'edició número 13 de la Ruta de la Tapa més veterana de la província de Castelló.

ondacero.es

CASTELLON |

El regidor de Turisme Diego Vila-real junt amb el coordinador de la Ruta Luis Ferriols duant la roda de premsa | ONDACERO.ES

La ruta de la Tapa enguany compta amb 26 locals de la ciutat que participen al llarg de quatre setmanes, fins al pròxim 17 de març. La novetat del canvit de dades és “a petició dels participants, que s´ha decidit per unanimitat unanimitat avançar la data de celebració, amb l'objectiu d'evitar coincidències amb festejos en altres municipis de la zona i amb la pròpia Setmana Santa”, indica el regidor de Turisme, Diego Vila.

Els 26 locals participants han fet una aportació voluntària que, en aquesta ocasió, es destinarà a Aludme, que estudia la distonia mioclònica que pateix el xiquet Jesús Dueñas. La Ruta de la Tapa disposarà de la pàgina http://rutadelatapa.vila-real.es/, accessible des de l'App municipal, en la qual s'oferirà informació sobre els locals participants, les tapes que elaboren, el preu, com participar i el mapa on se situen tots els negocis que s'han sumat.

El jurat profesional està format per Miguel Barrera, Estrella Michelin; Modesto Fabregat, Sol Repsol; Óscar Albarran, guanyador de la Ruta de la Tapa de Borriana; Juan Clausell, hostaler de Vila-real jubilat després d'anys participant en l'esdeveniment; Inma Enguidanos, directora del projecte T’Avalem María de Lluna, i Conchita Ibáñez, presidenta de l'Associació de Mestresses de casa de Vila-real.

Després de cada consumició els clients hauran de segellar el tapaporte en el local al qual hagen acudit, podent valorar les millors tapes i entrant en un sorteig de cinc sopars, i 10 pernils, cinc que se sortejaran entre els clients i cinc entre els locals participants. Hi haurà tres premis del jurat professional a la millor tapa amb taronja, tres més a la de lliure elecció i tres a la més innovadora o amb millor presentació, es valorarà la millor tapa apta per a celíacs i es comptarà amb el vot del jurat popular. El lliurament de guardons serà el pròxim 10 d'abril a la Casa dels Mundina.

L´organització espera superar les xifres de participación de l´edició anterior què en quan al seu impacte turistic es van servir 31.670 tapes, amb un volum de negoci de 95.000 euros.

Els locals participants són Antalya Kebap, Bar Capricho, Birbar Espai Gastronòmic Valencià, Bocateria Lluïsos, Bodegón de Carlos, Bonica Tasca-Bar, Booncata, Ca Esteve, Cuina de Sabors, El Miso, El Racó de Pepa, Els XIII, Gades Asador-Freiduría, Gastro Tentación, L’Antic Café Tertúlia, La Rosca, La TaVerda, Mas que Tapas, Mesón Soria, Nu, Parrilla Argentina El Gaucho, Restaurant El Casino, Restaurant El Molí, Taberna Los Galgos, Tangerina Resto-Bar i Tejemaneje Bar.