alimentació

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

20/11/2019 21:08

Per alimentar els més petits de casa cal, sobretot, sentit comú

Avui han vingut a berenar amb nosaltres un home i una dona que són experts en nutrició. Són la Lucía Martínez i l'Aitor Sánchez, que presenten la guia '¿Qué le doy de comer?' (Paidós). És un compendi amb consells per alimentar aquestes personetes en edat de creixement i que es rebel·len contra aquelles coses que no els agraden.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

20/11/2019 21:08

Per alimentar els més petits de casa cal, sobretot, sentit comú

Avui han vingut a berenar amb nosaltres un home i una dona que són experts en nutrició. Són la Lucía Martínez i l'Aitor Sánchez, que presenten la guia '¿Qué le doy de comer?' (Paidós). És un compendi amb consells per alimentar aquestes personetes en edat de creixement i que es rebel·len contra aquelles coses que no els agraden.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

03/11/2019 11:25

En Bones Mans 03/11/2019

Iniciem el recorregut radiofònic parlant d'alimentació sobre els 50 ingredients del futur per ajudar a salvar el planeta a través de diversos estudiós universitaris amb Diana Roig, directora de Nutrició i Salut d'Unilever Espanya. Seguim amb Carme Sabater, Presidenta de la CUS, Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat. Salut, Consum i Alimentació parlant de la iatrogènia. Concepte que fa referència a aquell dany que el malalt no tenia i que té per causa el propi metge, o en un sentit més ampli, el que es deriva de l'atenció mèdica. Pot ser psicològic i pot ser físic. El següent tema es refereix a un assaig clínic, únic a Espanya, que es durà a efecte a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona sobre immunoteràpia en el càncer limfàtic en aquells pacients que no responen a tractaments convencionals. Ens ho explica el Dr. Javier Briones, Cap Clínic del Servei d'Hematologia i Director del Grup de Immunoteràpia Cel·lular i Teràpia Gènica del mateix hospital. I finalitzem amb el Dr. Humberto Loscertales, Director Mèdic de Medicentre parlant de la medicina regenerativa i de l'aplicació pràctica de les seves diferents teràpies a nivell articular i múscul-esquelètic, especialment a nivell de genoll i maluc.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

03/11/2019 11:25

En Bones Mans 03/11/2019

Iniciem el recorregut radiofònic parlant d'alimentació sobre els 50 ingredients del futur per ajudar a salvar el planeta a través de diversos estudiós universitaris amb Diana Roig, directora de Nutrició i Salut d'Unilever Espanya. Seguim amb Carme Sabater, Presidenta de la CUS, Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat. Salut, Consum i Alimentació parlant de la iatrogènia. Concepte que fa referència a aquell dany que el malalt no tenia i que té per causa el propi metge, o en un sentit més ampli, el que es deriva de l'atenció mèdica. Pot ser psicològic i pot ser físic. El següent tema es refereix a un assaig clínic, únic a Espanya, que es durà a efecte a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona sobre immunoteràpia en el càncer limfàtic en aquells pacients que no responen a tractaments convencionals. Ens ho explica el Dr. Javier Briones, Cap Clínic del Servei d'Hematologia i Director del Grup de Immunoteràpia Cel·lular i Teràpia Gènica del mateix hospital. I finalitzem amb el Dr. Humberto Loscertales, Director Mèdic de Medicentre parlant de la medicina regenerativa i de l'aplicació pràctica de les seves diferents teràpies a nivell articular i múscul-esquelètic, especialment a nivell de genoll i maluc.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

28/10/2019 09:11

OISHII, la enciclopèdia de la gastronomia japonesa

Roger Ortuño ens presenta la obra més completa que hem vist fins ara per conèixer els ingredients que conformen la nihon ryori, o cuina nipona. A més com a gran comunicador que és ens explicarà algunes anècdotes relacionades amb llegendes que envolten la gastronomia nipona i els seus plats. Gaudeix-lo amb nosaltres!

REINA, QUÈ ET POSO?

09/10/2019 22:17

Barcelona té 43 mercats que alimenten i vesteixen tota la capital

Avui a la secció 'Reina, què et poso?' hem tingut informació sobre els mercats de Barcelona de primera mà. Ens l'ha ofert la regidora de la matèria Montserrat Ballarín. Amb ella hem fet un viatge per les obres dels diferents mercats de la ciutat i també ens ha explicat l'aposta de l'equip de govern per renovar-los progressivament. Enguany ja hi ha invertit més d'onze milions.

REINA, QUÈ ET POSO?

09/10/2019 22:17

Barcelona té 43 mercats que alimenten i vesteixen tota la capital

Avui a la secció 'Reina, què et poso?' hem tingut informació sobre els mercats de Barcelona de primera mà. Ens l'ha ofert la regidora de la matèria Montserrat Ballarín. Amb ella hem fet un viatge per les obres dels diferents mercats de la ciutat i també ens ha explicat l'aposta de l'equip de govern per renovar-los progressivament. Enguany ja hi ha invertit més d'onze milions.

DEBAT, A LA BRÚIXOLA

08/10/2019 22:38

DEBAT, A LA BRÚIXOLA

08/10/2019 22:38

Un quart de la població adolescent podria patir anorèxia o bulímia

Els dimarts fem debat social a #LaBrúixola. Avui hem posat el focus sobre els trastorns de la conducta alimentària, que són una xacra de la societat actual, en la que les xarxes socials hi juguen un paper fonamental. Hem debatut sobre el tema amb Sara Bujalance, directora de l'Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia; amb la Teia Planes, psiquiatra i cap de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària de l'Hospital Clínic de Barcelona; i amb la Carlota Font, psicòloga i exafectada per l'anorèxia.

DEBAT, A LA BRÚIXOLA

08/10/2019 22:38

Un quart de la població adolescent podria patir anorèxia o bulímia

Els dimarts fem debat social a #LaBrúixola. Avui hem posat el focus sobre els trastorns de la conducta alimentària, que són una xacra de la societat actual, en la que les xarxes socials hi juguen un paper fonamental. Hem debatut sobre el tema amb Sara Bujalance, directora de l'Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia; amb la Teia Planes, psiquiatra i cap de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària de l'Hospital Clínic de Barcelona; i amb la Carlota Font, psicòloga i exafectada per l'anorèxia.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

18/07/2019 21:49

Hideki Matsuhisa, el Ferran Adrià japonès

El Hideki és la persona que lidera el projecte del Koy Shunka, amb restaurants a Barcelona i també a altres ciutats europees. Ara, la seva preocupació és la de transmetre el coneixement a les noves generacions de cuiners, i que comprenguin com el treball constant de l’art de la gastronomia els farà prosperar personalment i ajudarà a portar aquesta disciplina més lluny del que mai varen imaginar.