Cacao

Actualidad de Álava con Susana Marqués

02/10/2020 14:00

Más de uno Álava 02/10/2020

Acuerdo sobre las terrazas entre hostelería y ayuntamiento. Ampliación de plazos en la ITV. Concierto de Músicos sin fronteras. Estrenos de cine. Txoriastea en Slaburua. Propiedades del cacao.

Actualidad de Álava con Susana Marqués

02/10/2020 14:00

Más de uno Álava 02/10/2020

Acuerdo sobre las terrazas entre hostelería y ayuntamiento. Ampliación de plazos en la ITV. Concierto de Músicos sin fronteras. Estrenos de cine. Txoriastea en Slaburua. Propiedades del cacao.

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

27/01/2020 20:13

Made in Japan – La transcendència del santuari Meiji, les joyes de la illa de Hokkaido y una història de perseverança empresarial amb Cacao Sampaka.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Per començar xerrarem amb el Jonathan López-Vera, expert en historia del Japó, per conèixer la importància del Santuari Meiji (Jingu), el qual compleix 100 anys i representa una època de apertura i occidentalització del Japó. Continuem amb la tertúlia Izakaya, on el Hajime Kishi, de la Oficina Nacional de Turisme del Japó, ens endinsarà en la cultura y la gastronomia autòctons de Hokkaido, la illa més septentrional del Japó i la darrera en ser incorporada a les 3 principals que fins al segle XIX havien format part del país. Per acabar ens visitarà l’Albert Rius de Caco Sampaka, una empresa que ha aconseguit introduir-se amb molt d’èxit al Japó gràcies a la seva perseverança i a l’esforç d’adaptació dels seus stardards de presentació del producte. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

Empreses amb història

24/07/2018 12:31

Nocilla, 50 anys de la popular crema de cacau

Al podcast Empreses amb història d'Onda Cero Catalunya amb Robert Calvo, repassem la trajectòria de companyies que han celebrat 50, 75, 100 o més anys. Aquesta setmana parlem de Nocilla, la crema de cacao que ens acompanya des de fa mig segle.

Empreses amb història

24/07/2018 12:31

Nocilla, 50 anys de la popular crema de cacau

Al podcast Empreses amb història d'Onda Cero Catalunya amb Robert Calvo, repassem la trajectòria de companyies que han celebrat 50, 75, 100 o més anys. Aquesta setmana parlem de Nocilla, la crema de cacao que ens acompanya des de fa mig segle.

científicos intentar salvar el cultivo antes de que sea demasiado tarde

03/01/2018 15:37

El chocolate podría extinguirse en 2050, según un estudio

Las plantas de cacao están programadas para desaparecer en 2050 debido a que cada vez las temperaturas son más cálidas y las condiciones climáticas más secas. Científicos de la Universidad de California están explorando la posibilidad de utilizar la edición genética para crear cultivos que puedan sobrevivir a los nuevos desafíos.

científicos intentar salvar el cultivo antes de que sea demasiado tarde

03/01/2018 15:37

El chocolate podría extinguirse en 2050, según un estudio

Las plantas de cacao están programadas para desaparecer en 2050 debido a que cada vez las temperaturas son más cálidas y las condiciones climáticas más secas. Científicos de la Universidad de California están explorando la posibilidad de utilizar la edición genética para crear cultivos que puedan sobrevivir a los nuevos desafíos.

ENTREVISTA A María Ángeles Martín Arribas

07/10/2017 22:30

ENTREVISTA A María Ángeles Martín Arribas

07/10/2017 22:30

¿Cuáles son los beneficios para la salud del chocolate?

María Ángeles Martín Arribas es doctora en Ciencias Biológicas y dirige la Unidad de Cultura Científica del Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición. La científica nos explica qué beneficios, probados científicamente, tiene el chocolate en nuestra salud. "Lo primero que debemos hacer es distinguir entre cacao y chocolate, ya que son dos alimentos diferentes" explica.