cuina

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

28/11/2024 13:57

Cuinar com a pràctica de mindfulness

Arriben a La Ciutat Lleida els Petits plaers, amb la dietista integrativa Marta Romera. En aquesta ocasió ens endinsem a la cuina, però no només per a cuinar, sinó per a fer-ho conscientment i convertir l'acte de cuinar en una experiència de mindfulness, un moment de desconnexió i atenció plena. Una pràctica que pot millorar el nostre benestar i, alhora, fer que els plats que preparem siguin encara més especials.

PROGRAMA COMPLET DE LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

26/11/2024 14:35

La Ciutat Lleida 26/11/2024

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Actualitat del dia a les comarques de Lleida, seguim amb la secció musical amb el musicòleg Jordi Cano, avui per enfrontar dues bandes icòniques del pop espanyol dels anys 80 i 90: Mecano i Hombres G. En l'espai de cuina i gastronomia amb el xef Gabriel Jové, comencen les travesses pel lliurament aquesta nit de les estrelles Michelin.

PROGRAMA COMPLET DE LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

20/11/2024 10:30

La Ciutat Lleida 19/11/2024

Programa complet de La Ciutat Lleida amb Núria Mora. Entrevista amb Teresa Farré, directora del Banc dels Aliments de les comarques de Lleida i la Carme, responsable de la xarxa de voluntariat de la ciutat de Lleida, que ens parlen de la campanya del Gran Recapte que té lloc aquest divendres i dissabte. Seguim amb l'espai de patrimoni amb Jesús Brufal, que ens comenta la importància de la dona en el sí del poder a l'Edat Mitjana posant com a exemple Gal·la Placídia i seguim amb l'espai de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

12/11/2024 14:07

Ponts acull l'entrega dels distintius Slow Food Catalunya a 86 establiments compromesos amb l'alimentació sostenible

A l'espai de cuina i gastronomia de La Ciutat Lleida, el nostre xef de capçalera Gabriel Jové ens parla dels nous establiments que han passat a formar part de la xarxa Slow Food Catalunya d'acord amb l'entrega de distintius que s'ha fet aquest dilluns a Ponts, entre els quals en destaquen tres de les comarques de Lleida: Boixetes Can Manel (Vielha); All Negre (Montardit de Baix) i L'Era (Barruera). En aquesta setmana de reconeixements també s'ha actualitzat el llistat de Soletes, de la Guia Repsol i per acabar la secció ens parla dels caquis, un producte totalment de temporada.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

22/10/2024 14:43

Els errors que has d'evitar quan congeles aliments

En l'espai de cuina i gastronomia de La Ciutat Lleida avui el nostre xef de capçalera Gabriel Jové ens dona consells i recomanacions per congelar bé els aliments, un tema essencial a la cuina, perquè sovint congelem per allargar la vida dels productes, però no sempre ho fem de la manera correcta. Ens explicarà quins són els errors més comuns que hauríem d'evitar per garantir que els aliments mantinguin la seva qualitat, sabor i propietats nutricionals.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

15/10/2024 14:00

L’ou, un bàsic en totes les cuines i l'aliment universal que ens uneix a través de les tradicions

En l'espai de cuina i gastronomia de La Ciutat Lleida ens acompanya una setmana més el xef Gabriel Jové, amb qui avui parlem d'un dels aliments que no falta mai en cap cuina, l'ou. A més a més, la tradició culinària i els costums van plegats quan parlem de rebosteria. És per això que des de la Federació Avícola Catalana (FAC), amb motiu del Dia Mundial de l’Ou que va ser l'11 d'octubre, fan un homenatge a la importància de l’ou en els dolços que acompanyen el calendari festiu de Catalunya, segons ens explica la directora de la FAC Anna Toda, a més de recordar-nos les propietats nutricionals que té.

LA CIUTAT LLEIDA. AMB NÚRIA MORA

24/09/2024 14:15

Piparres, quan i com les mengem?

Avui, a la secció de cuina i gastronomia de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora ens endinsem en un producte senzill però molt versàtil i apreciat: la piparra. Aquesta petita delícia, de textura suau i sabor lleugerament picant, és molt popular a la gastronomia del nord d'Espanya, sobretot al País Basc i Navarra. Es pot trobar en diferents versions: fresca, confitada o en vinagre, i és un ingredient clau en molts plats tradicionals. En parlem amb el xef Gabriel Jové que ens descobrirà com la piparra es pot convertir en protagonista de plats senzills però exquisits, i ens donarà alguns trucs per treure-li tot el suc a aquest ingredient tan especial.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

17/09/2024 13:56

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

17/09/2024 13:56

Redescobrint el peix per promoure el seu consum, apte per a totes les butxaques i fàcil de cuinar

El consum de peix a Catalunya ha patit una davallada significativa els darrers anys, influenciat per l’augment de preus i els canvis en els hàbits familiars. En parlem avui a La Ciutat Lleida amb el xef Gabriel Jové, que ens explica quina és la situació actual que afecta les cuines domèstiques, i quines alternatives es poden trobar a través d’espècies més desconegudes, però igualment nutritives i assequibles. I de regal, recepta de sarsuela.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

10/09/2024 13:58

Els 70 anys del Tofol

La gastronomia segueix tenint el seu lloc a La Ciutat Lleida amb la secció setmanal que ens porta el xef Gabriel Jové. Aquest dimarts reprenem la temporada i ho fem per parlar d'un aniversari que es celebra al carrer Pallars de Lleida, unes portes més enllà dels estudis de Onda Cero. El bar Tofol compleix 70 anys, una trajectòria que es va iniciar un 7 de setembre de l'any 1954 i que a través de les dècades ha anat passant dels padrins, als pares i ara als nets, al capdavant d'un negoci que s'enlaira i creix. Un establiment mític que repassem avui, conegudíssim per les seves truites i mandonguilles entre molts altres plats.