ESPANYA

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

17/12/2019 22:20

La Brúixola 17/09/2019

Podcast complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Aquest dimarts hem rebut a l'estudi l'escriptor i poeta Miguel Gane. Amb ell hem berenat mentre hem descobert la seva pròpia història, que ha novel·lat al llibre 'Cuando seas mayor' (Suma De Letras). Ell no va viure el Nadal com qualsevol nen, perquè a casa eren molt pobres. Per això hem volgut saber com erens els matins de Nadal d'infància de les persones que ens escolten. Hem parlat de l'alcoholisme en tertúlia i hem recordat 'The Simpsons' amb la Georgina Boixereu.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

17/12/2019 22:20

La Brúixola 17/09/2019

Podcast complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Aquest dimarts hem rebut a l'estudi l'escriptor i poeta Miguel Gane. Amb ell hem berenat mentre hem descobert la seva pròpia història, que ha novel·lat al llibre 'Cuando seas mayor' (Suma De Letras). Ell no va viure el Nadal com qualsevol nen, perquè a casa eren molt pobres. Per això hem volgut saber com erens els matins de Nadal d'infància de les persones que ens escolten. Hem parlat de l'alcoholisme en tertúlia i hem recordat 'The Simpsons' amb la Georgina Boixereu.

LAURA ESTRADA, A LA BRÚIXOLA

17/12/2019 22:08

Els muntatges de l'Estrada: Espanya és un país per menjar-se'l

La Laura Estrada té un títol nobiliari, que és el de 'Muntatgista de La Brúixola'. Ella fa muntatges de so amb tot el material que li sobra de les rodes de premsa a les que assisteix. Aquesta setmana ha estat molt pendent d'Alimentària, la fira de la gastronomia. I, és clar, ha descobert que Espanya és un país de... formatges.

LAURA ESTRADA, A LA BRÚIXOLA

17/12/2019 22:08

Els muntatges de l'Estrada: Espanya és un país per menjar-se'l

La Laura Estrada té un títol nobiliari, que és el de 'Muntatgista de La Brúixola'. Ella fa muntatges de so amb tot el material que li sobra de les rodes de premsa a les que assisteix. Aquesta setmana ha estat molt pendent d'Alimentària, la fira de la gastronomia. I, és clar, ha descobert que Espanya és un país de... formatges.

DIJOUS, PAELLA

21/11/2019 22:04

Elena Santonja va ser precursora dels programes de cuina a la televisió

Avui hem celebrat el Dia Internacional de la Televisió amb la secció 'Dijous, paella', que ens ha portat una setmana més la Mònica Günther. Ella ens ha desgranat avui els programes de cuina que hem vist a la televisió a Espanya en les darreres dècades. Han aparegut Karlos Arguiñano, Alberto Chicote i Elena Santonja, entre altres.

DIJOUS, PAELLA

21/11/2019 22:04

Elena Santonja va ser precursora dels programes de cuina a la televisió

Avui hem celebrat el Dia Internacional de la Televisió amb la secció 'Dijous, paella', que ens ha portat una setmana més la Mònica Günther. Ella ens ha desgranat avui els programes de cuina que hem vist a la televisió a Espanya en les darreres dècades. Han aparegut Karlos Arguiñano, Alberto Chicote i Elena Santonja, entre altres.

LA CÀPSULA DEL TEMPS

19/11/2019 22:41

Clara Campoamor: L'artífex del vot femení a Espanya

El 19 de novembre de 1933 les dones votaven per primera vegada a Espanya en unes eleccions generals. Dos anys abans, les Corts havien aprovat el vot femení gràcies a la tenacitat d'una de les 3 diputades que hi havia al Congrés. Era Clara Campoamor, a qui avui ens ha recordat la Georgina Boixereu i Vozmediano.

LA CÀPSULA DEL TEMPS

19/11/2019 22:41

LA CÀPSULA DEL TEMPS

19/11/2019 22:41

Clara Campoamor: L'artífex del vot femení a Espanya

El 19 de novembre de 1933 les dones votaven per primera vegada a Espanya en unes eleccions generals. Dos anys abans, les Corts havien aprovat el vot femení gràcies a la tenacitat d'una de les 3 diputades que hi havia al Congrés. Era Clara Campoamor, a qui avui ens ha recordat la Georgina Boixereu i Vozmediano.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

19/11/2019 22:12

Els records culinaris del passat tornen al paladar gràcies a l'hipocamp

Avui hem assaborit el berenar de la nostra infància. Ho hem fet amb l'exercici que ens proposa Raquel Martos a la seva darrera novel·la 'Los sabores perdidos' (Ediciones B). Ho hem fet gràcies a l'hipocamp, que emmagatzema els records. En tot plegat hi té un paper destacat Gabriela Tassile, la xef que posa les seves receptes a aquest llibre que és una autèntica delicia.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

19/11/2019 22:12

Els records culinaris del passat tornen al paladar gràcies a l'hipocamp

Avui hem assaborit el berenar de la nostra infància. Ho hem fet amb l'exercici que ens proposa Raquel Martos a la seva darrera novel·la 'Los sabores perdidos' (Ediciones B). Ho hem fet gràcies a l'hipocamp, que emmagatzema els records. En tot plegat hi té un paper destacat Gabriela Tassile, la xef que posa les seves receptes a aquest llibre que és una autèntica delicia.