investigación científica
14/12/2023 09:59
Identifican una causa clave de la infertilidad femenina
48 millones de parejas en todo el mundo tienen problemas de fertilidad, asociada a diversas causas.
investigación científica
14/12/2023 09:59
48 millones de parejas en todo el mundo tienen problemas de fertilidad, asociada a diversas causas.
tras su reciente boda
18/07/2023 20:40
Tras su boda con Iñigo Onieva, Tamara Falcó ha confesado su deseo de quedarse embarazada y para ello ha optado por este método
EN BUENAS MANOS
08/06/2023 12:42
"En un contexto de pareja estable, manteniendo relaciones sexuales habituales en las que ambos llevan una vida saludable, pasados los 38 años de la mujer, las posibilidades de tener un embarazo al año son de un 10%".
Entrevista con el Dr. Pérez de la Blanca, jefe del servicio de Reproducción Asistida
02/06/2023 13:11
El Hospital Quirónsalud Málaga integra todos los procedimientos relacionados con reproducción asistida en un mismo espacio, en la segunda planta del nuevo Hospital de Día, dando lugar a una Unidad Integral de Reproducción Asistida, en un área independiente que dota a la paciente de la privacidad y comodidad ideal para este tipo de servicio. Con tres salas de espera diferenciadas, laboratorios de embriología, de andrología y de criopreservación, sala quirúrgica de inseminación y transferencia, dos consultas médicas y una consulta de embriología e información.
ESTUDIO CIENTÍFICO
22/02/2023 08:43
Las hembras de las ratas topo, procedente de África, pueden tener hasta mil crías a lo largo de su vida y mantienen la fertilidad intacta hasta la vejez.
SANIDAD
17/02/2023 13:15
Además de esta visita, explica la integración del hospital Santa Justa al SES y responde a María Guardiola, líder del PP de Extremadura
EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA
12/02/2023 08:04
Programa complet En Bones Mans, amb Carles Aguilar. Un grup d'investigadors espanyols han creat la primera tecnologia per prevenir molèsties visuals en pacients recentment implantats amb lent intraocular multifocal. Es tracta d'una innovadora tecnologia d'entrenament visual basada en la gamificació, que millora la quantitat i la qualitat de la visió en pacients operats de cataractes als quals se'ls ha implantat una lent intraocular multifocal i afavoreix la neuroadaptació, prevenint la potencial intolerància a la multifocalitat. Carles Aguilar parla amb Miguel Maldonado, Catedràtic d'Oftalmologia (Universitat de Valladolid) Director de l'Institut Universitari d'Oftalmobiologia Aplicada.
El Dr. Rafel Guayta, Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública ens explica per què menjar menys perllonga la vida. Una dieta amb restricció calòrica, però amb els nutrients essencials que necessita l’organisme, redueix l’estrès oxidatiu i retarda l’envelliment, el deteriorament físic i mental. També afavoreix una disminució del risc cardiovascular i també ens parla de que tot i que la dieta i l'exercici poden associar-se a un descens del pes corporal (greix corporal), l'exercici s'associa a més a més a una modificació molt favorable dels perfils de reg cardiometabòlic. Per això, hi ha unanimitat a l'hora d'afrontar els casos de sobrepès i obesitat, en la inclusió sempre d'un programa d'exercici, que, menys eficaç per a la pèrdua de greix corporal, complementa de manera molt saludable les dietes equilibrades.
Els espais físics que un pacient recorre en un hospital poden ser vitals a l'hora d'afavorir-ne la recuperació. El disseny d'un hospital pot reduir l'estrès i l'ansietat, reduir la pressió arterial, millorar els tractaments post-operatoris, reduir la necessitat de medicaments per al dolor i escurçar les estades hospitalàries. Un dels punts clau dels espais que recorre un pacient és la vostra habitació. Especialment, si es tracta d'un pacient de mitja estada, com és el cas de la tipologia de pacients que acull el Nou Hospital Evangèlic (Nhe). Per això, el nou edifici del Nhe que s'inaugurarà a mitjans del 2023 comptarà amb un model d'habitació doble disruptiu que suposarà una millora tangible a l'experiència del pacient. Aquesta habitació, anomenada "Habitació Empàtica", és fruit d'un estudi minuciós elaborat durant tres anys i dut a terme de forma conjunta entre l'estudi d'arquitectura PMMT, pacients, famílies, professionals de l'hospital actual i The Care Lab. Carles Aguilar entrevista a Reyes Gualda, Directora del Nou Hospital Evangèlic i Patricio Martínez, Codirector de PMMT Arquitectura
El risc cardiovascular és la probabilitat que té un individu de patir una d'aquestes malalties dins un termini de temps determinat i això dependrà fonamentalment del nombre de factors de risc que estiguin presents en un individu. Els factors de risc per a la salut són, com ara: la mala alimentació, greixos elevats en sang (colesterol i triglicèrids), sobrepès i obesitat, consum nociu d'alcohol, l'hàbit de fumar i l'exposició al fum del tabac... Ens ho explica el Dr. José Abellán, Director de la Càtedra de Risc Cardiovascular de la Universitat Catòlica de Múrcia i President de la Societat Murciana d'Hipertensió Arterial i Risc Cardiovascular.
La depressió, l'estrès i l'ansietat poden condicionar el procés de gestació i l'èxit de l'embaràs aconseguit de manera espontània o mitjançant tècniques de reproducció assistida. I és que les expectatives, la pressió de l'entorn o el sentiment de frustració poden derivar en reaccions fisiològiques que afectin el funcionament normal del sistema reproductiu. El 2020 Espanya encapçalava el consum mundial d'ansiolítics, hipnòtics i sedants1. En aquesta línia, el Ministeri de Sanitat ha informat d'un augment en la prescripció d'ansiolítics i depressius al país durant l'any 20212. Per evitar alteracions durant la gestació i potencials recaigudes per a la gestant, els professionals sanitaris han d'avaluar de manera personalitzada com pot afectar el consum d’aquest tipus de fàrmacs a les dones. Els especialistes recorden que alguns poden repercutir en el creixement i la salut del fetus, però posen èmfasi que també cal valorar el possible impacte en la salut de la mare abans de retirar o modificar un tractament. Carles Aguilar entrevista Begoña Ramos, Psicòloga especialista en fertilitat i el Dr. Joaquín Llàcer, Director mèdic de Clíniques Ginefiv.
EN BONES MANS, AMB CARLES AGUILAR
12/02/2023 08:04
EN BONES MANS, AMB CARLES AGUILAR
12/02/2023 08:04
Les expectatives, la pressió de l'entorn o el sentiment de frustració poden derivar en reaccions fisiològiques que afectin el funcionament normal del sistema reproductiu.
NATALIDAD
14/09/2022 17:46
Un 78% de las mujeres en España retrasa el momento de ser madres, principalmente por su situación económica, según el Instituto Valenciano de Infertilidad.
EN BUENAS MANOS
29/08/2022 12:27
Tal y como recoge Consalud, con todo, si a los 35 años las parejas que acuden a profesionales de la fertilidad para ser padres pueden quedarse embarazadas con sus propios óvulos, a partir de los 39-40 años, se complica y en muchas ocasiones tienen que recurrir a óvulos de donantes. Y es que a partir de esta edad, no solo es más complicado concebir, sino que el riesgo de aborto antes de los tres meses o las probabilidades de que el bebé nazca con un defecto genético, aumentan considerablemente porque la calidad de la reserva ovárica cae en picado.