EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA
03/01/2021 11:28
Podcast complet del programa "En Bones Mans, amb Carles Aguilar". És un fet que la pandèmia està fent estralls en multitud de sectors i plànols a nivell local i global. Però una de les múltiples conseqüències que els psicòlegs estan veient com conseqüència és la proliferació de les crisis de parella. És un fet, que ara la convivència és molt intensa, i la prova de foc del confinament de la passada primavera no ha donat els seus fruits en tots els casos. Parlem amb Pilar Guerra, Psicòloga Clínica i Coach Executiva que ens proposa alguns consells que podem posar en pràctica per intentar salvar aquest escull.
Totes les carns contenen proteïnes, vitamines i minerals. Consumir-ne amb moderació ajuda a la funció del creixement, al desenvolupament dels teixits i a prevenir malalties com l'anèmia o la desnutrició. No obstant això, les dietes on abunden les carns vermelles i processades estan vinculades a un risc més gran de malaltia cardiovascular, per la qual cosa nombroses recomanacions de salut aconsellen limitar-ne el consum i substituir-les per altres fonts d'origen vegetal. Ens ho explica el Dr. Rafel Guayta, Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública.
En la majoria de les persones els gasos són un procés normal que no produeix símptomes. En altres, les flatulències són sinònim de molèsties que poden aparèixer en els moments menys oportuns. El tractament d'aquest problema, també conegut com meteorisme, inclou canvis en els hàbits de vida i en la dieta. És important remarcar que no hi ha aliments prohibits o dolents. Hi ha aliments més flatulents que altres que haurem d'aprendre utilitzar en la nostra dieta, ja sigui amb les seves combinacions amb altres, valorant les quantitats usades o el moment del dia en què els ingerim. El Dr. Josep Just, Digestòleg i Assessor Mèdic de "En Bones Mans" ens parla del tema en qüestió.
La capacitat fèrtil dels homes també es redueix amb l'edat, a causa de que la càrrega genètica dels espermatozoides comença a patir alteracions de forma progressiva a partir dels 45 anys, tot i el mite que els homes poden ser pares tota la vida . Parlem amb la Dra. Marian Chávez, Directora Mèdica de Amnios In Vitro Project.
Dormir és fonamental per a la memòria. Un dels plaers de la vida és poder descansar i comptar amb una nit de son reparador. No obstant això, en els temps moderns dormir les hores necessàries semblaria ser un luxe per a pocs i l'insomni és una realitat que augmenta dia a dia per a la majoria de nosaltres. El Dr. Rafel Guayta, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública ens ho explica.
I cloguem el programa parlant d'un estudi amb participació espanyola que canvia la pràctica clínica en el càncer de mama més freqüent que evitarà la quimioteràpia a milers de pacients. Prescindir de la quimioteràpia és molt rellevant ja que s'eviten els efectes adversos relacionats amb aquest tractament, això és encara més important en temps de COVID-19 perquè implica reduir visites a l'hospital i tractaments immunosupressors que potencialment podrien augmentar el risc d'infecció en els pacients . El nostre convidat és el Dr. Emilio Alba, Cap de Servei d'Oncologia de l'Hospital Clínic de Màlaga i de l'Hospital Vithas de Màlaga