Nos acercamos al Double Tree by Hilton con Alberto Gómez Barros para celebrar la reapertura del hotel, nos atendió Gabriel, uno de sus conserjes. Además, charlamos con Bibiana Pérez, portavoz de la Asociación Coruñesa de Fibromialgia en su día. Además, la enfermera Cristina Pérez nos contó cómo es un día de vacunación en Expocoruña. Además, hablamos de la zona 30 y de atropellos de erizos, los más vulnerables. Nos acercamos a Hércules Club de Golf.
ESTE MIÉRCOLES 12 DE MAYO SE CONMEMORA EL DÍA INTERNACIONAL DE LA FIBROMIALGIA Y EL SÍNDROME DE FATIGA CRÓNICA
Clara Ramos, Vicepresidenta de FibroReal cuenta en Onda Cero como es el día a día de quienes sufren Fibromialgia, una enfermedad que continúa siendo invisible para muchos, motivo por el cual este miércoles 12 de mayo instalarán mesas informativas en la Diputación de Ciudad Real y en la Plaza Mayor.
EL PRÓXIMO MIÉRCOLES, 12 DE MAYO, SE CONMEMORA EL DÍA INTERNACIONAL DE LA FIBROMIALGIA
El próximo miércoles, 12 de mayo, se conmemora el Día Internacional de la Fibromialgia. Por este motivo se ha colgado una pancarta con el lema “Nuestra visibilidad depende de todos vosotros” en uno de los balcones del Ayuntamiento de Torrevieja por parte de la concejal de ONG’s, Concha Sala, la presidenta de ASIMEPP (Asociación de Salud Integral, Mejoras Psicofísicas y Psicosociales en Torrevieja), Maite Miralles, y representantes de la asociación y entidades colaboradoras.
Una auxiliar de enfermería con fibromialgia y otra coordinadora de formación con distemia ven reconocida su incapacidad para trabajar con una pensión vitalicia
Podcast complet del programa "En Bones Mans, amb Carles Aguilar". Podem dir que ja ens trobem totalment immersos en la campanya de compres Nadal. Per això, avui volem parlar de la campanya que acaba de presentar l’Agència Catalana del Consum i aprofitarem, també, per repassar consells bàsics de consum per planificar les compres nadalenques i gaudir-ne amb responsabilitat i sense ensurts. Per parlar de tot plegat, comptem com ja és habitual amb la directora de l’Agència Catalana del Consum, la Sra. Montserrat Ribera.
Després parlem d'un calendari d'advent amb recomanacions de salut mental de cara a aquestes Festes de Nadal marcades per la pandèmia de la COVID-19. Els experts assenyalen que un 30% de la població pateix algun trastorn mental com ansietat, depressió o estrès posttraumàtic com a conseqüència de l'avanç del virus SARS-CoV-2. 24 experts en salut mental destacats al nostre país han col·laborat en una campanya per compartir consells que ajudin a cuidar i prevenir la salut mental a Nadal. Parlem amb el Dr. José Ángel Alda, Psiquiatre i Cap de Secció de Psiquiatria infanto-juvenil de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.
Tot seguit abordem un tema molt important que no sempre tenim en compte, es tracta del malbaratament alimentari. Ho volem fer des de la visió dels aliments que es consumeixen a la llar, perquè en moltes ocasions comprem, cuinem i llencem aliments que es poden aprofitar. Actualment encara no hi ha una definició oficial i consensuada de pèrdues i malbaratament alimentari. Nosaltres, avui ho centrament en l’aspecte de la seguretat alimentària perquè contra el malbaratament alimentari poden utilitzar diferents recursos al nostre abast. En Ho explica la Carme Sabater, Presidenta de la CUS – Salut + Consum + Alimentació.
A Espanya s'estima que més de 900.000 persones pateixen fibromiàlgia. S'ha elaborat un document en el qual han col·laborat, a més de reumatòlegs, psicòlegs, psiquiatres, infermeres, pacients i metges d'atenció primària. També s'ha llançat la guia 'Aprenent a conviure amb la fibromiàlgia' que recull informació sobre la malaltia, diagnòstic i altres consells. La fibromiàlgia és una malaltia que es caracteritza per causar un dolor musculoesquelètic generalitzat de més de 3 mesos d'evolució; afectant sobretot a músculs, lligaments i articulacions. Entrevistem el Dr Javier Rivera, portaveu de la Societat Espanyola de Reumatologia i reumatòleg de l'Hospital Universitari Gregorio Marañón de Madrid.
La nostra de forma d'alimentació és una de les principals activitats que es pot veure afectada per l'anomenada hiperfàgia. L'ansietat o un estat depressiu pot originar una impulsivitat per menjar massa productes alimentaris amb alts nivells de greixos, sals i sucres. Pot passar que aparegui un augment de la gana, o que realment no ho sigui, i que es tracti més aviat de "ansietat per menjar" o de la necessitat de menjar de forma impulsiva i / o descontrolada. Aquest seria el símptoma principal de la hiperfàgia. Ens ho explica el Dr. Rafel Guayta, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública.
En España se estima que la prevalencia de esta enfermedad se sitúa en el 2,4% de la población adulta, lo que supone cerca de 900.000 personas afectadas en nuestro país, según el estudio EPISER.