Más de Uno Segovia 06/06/2023
06/06/2023 14:00
Acciones solidarias de los alumnos del Giner de los Ríos
Entrevista a Daniel López, director Giner de los Ríos.
Más de Uno Segovia 06/06/2023
06/06/2023 14:00
Entrevista a Daniel López, director Giner de los Ríos.
SALUD Y BIENESTAR
16/05/2023 21:39
Este viernes tendrá lugar en la Sala Loreto de Colunga una charla bajo el epígrafe “Conocimientos sobre el ictus que pueden salvar vidas”
CON PATRICIA RODRÍGUEZ
03/05/2023 14:10
Este miércoles en Más de Uno Oviedo ha sido tiempo de tertulia con la Asociación mujeres de empresa. Les hemos contado una conferencia sobre Derechos fundamentales e Inteligencia artificial que ha impartido el catedrático de derecho constitucional, Miguel Presno, en el IES Doctor Fleming y les hemos propuesto un concierto solidario para este domingo 7 de mayo.
EN MÁS DE UNO
26/04/2023 13:13
Entrevistamos hoy en Más de Uno a María Jesús Rodríguez y Miriam Martínez sobre el gran festival coral que se celebrará el próximo día 7 en el Auditorio Príncipe Felipe de Oviedo
Investigación
19/04/2023 13:56
El grupo iHealthy del Instituto de Investigación Sanitaria Aragón lidera el proyecto Stroke-Poc a través del que se está investigando una alternativa al uso de la toxina botulínica para tratar a pacientes que han sufrido un ictus. Esa alternativa pasa por un tratamiento de punción seca.
EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA
02/04/2023 10:30
Programa complet En Bones Mans, amb Carles Aguilar. Els ‘bacteris de l’espai’ aterraran a Barcelona. Es constitueix la primera col·laboració mundial entre una empresa de biotecnologia espacial i un institut de recerca en biomedicina. Des de la germinació de les llavors fins al desenvolupament d’ossos sans, tots els processos de la vida a la Terra estan influenciats per la gravetat. Estudiar la biologia en condicions on les forces de gravetat són extremadament baixes, com ara a l’Estació Espacial Internacional o d’altres naus espacials en òrbita, pot revelar nous coneixements fonamentals sobre la vida a la Terra, aplanant el camí per a noves aplicacions industrials. Aquesta col·laboració entre el equips de recerca vol aprofitar les condicions de microgravetat a l’espai i estudiar el seu impacte en la biologia de les cèl·lules, les plantes i la salut humana. Carles Aguilar parla amb Roderic Guigó, Cap de grup al programa de recerca de Biologia Computacional i Genòmica de la Salut del Centre de Regulació Genòmica, al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.
La malaltia renal crònica és l'anomenada “epidèmia silenciosa” pel gran impacte que genera a la societat i a la salut pública i per l'escàs grau de coneixement que té la població d'aquest problema. Se sap poca cosa també dels tractaments que s'utilitzen per substituir la funció renal quan aquesta falla, sobretot de l'hemodiàlisi o de la diàlisi peritoneal. Tot plegat fa que calgui posar el focus en la prevenció i el diagnòstic precoç, però també és crucial empoderar pacients i familiars en les cures assistencials, a través de la humanització de la diàlisi, perquè puguin participar en una teràpia amb què aniran de la mà durant any. Ens ho explica la Dr. Eva Baró, Directora Mèdica de Fresenius Medical Care.
El consum de cocaïna constitueix un problema sanitari de rellevància, estant associat a diverses manifestacions a nivell cardiovascular, incloent síndrome coronària aguda (SCA), miocardiopatia, alteracions electrocardiogràfiques, hipertròfia ventricular esquerra, arítmies i mort sobtada especialment en subjectes joves, asimptomàtic risc cardiovascular global baix. El Dr. José Abellán, Director de la Càtedra de Risc Cardiovascular de la Universitat Catòlica de Múrcia i President de la Societat Murciana d'Hipertensió Arterial i Risc Cardiovascular, ens ofereix el seu comentari.
L'artrosi, depenent de la zona afectada, en graus més avançats, es converteix en una malaltia discapacitant, que impedeix al pacient una activitat quotidiana normal, el simple fet d'aixecar-se el seient i començar a caminar pot arribar a ser molt dolorós, baixar escales augmenta la intensitat del dolor i després d'un exercici moderat o un lleuger passeig es tradueix en inflamació en les articulacions que pateixen artrosi. Un dels últims avenços en el tractament del dolor articular és la medicina regenerativa. Ens ho explica el Dr. Humberto Loscertales, Director de Medicentre.
Carles Aguilar parla amb el Dr. Josep Just, assessor mèdic d'En Bones Mans sobre l'ictus, una alteració sobtada de la circulació de la sang al cervell. La interrupció del flux sanguini pot ser pel taponament o trencament d'una artèria cerebral. El temps de resposta és molt important, ja que es tracta d'una malaltia aguda que afecta el cervell i pot comprometre una o més funcions cognitives, motores i sensitives, entre d'altres. L’ictus és una urgència mèdica, a la qual cal donar resposta immediata. Cada minut que passa moren dos milions de neurones. La rapidesa determinarà, en bona mesura, el grau de discapacitat causat per la malaltia.
LES DAMOS LAS CLAVES PARA ATAJAR EL PROBLEMA CUANTO ANTES
22/03/2023 13:09
Este jueves 23 de marzo se celebra el Día Mundial de la Rehabilitación instaurado por la OMS, Organización Mundial de la Salud, y en Onda Cero les hablamos de lo importantes que son los tratamientos rehabilitadores para quienes sufren enfermedades neurológicas o físicas, y que además pueden recuperar la independencia o cuidados mínimos si reciben una rehabilitación intensiva o temprana.
ICTUS
14/03/2023 14:15
ICTUS
14/03/2023 14:15
Después de 3 años seguimos hablando de salud en los casos de covid persistente y aclaramos dudas sobre cómo saber si tenemos síntomas de ictus y cómo actuar.
CONTENIDO OFRECIDO POR AMARIN
14/03/2023 11:05
Las enfermedades cardiovasculares suponen la primera causa de muerte en el mundo, provocando más de 125.000 víctimas al año. Por el Día Europeo para la Prevención del Riesgo Cardiovascular, este 14 de marzo, Antonio Resines, Boris Izaguirre, Isabel Jiménez, Mario Picazo y el futbolista Futre, forman parte del spot de AMARIN, junto a la Sociedad Española de Arteriosclerosis (SEA) y la Sociedad Española de Diabetes (SED).
EN BUENAS MANOS
10/03/2023 11:29
Atendiendo al tipo de alteración en la circulación hay ictus isquémicos y hemorrágicos. Sus causas son variadas, pudiendo ser una predisposición genética o patologías asociadas como diabetes, estrés o tabaquismo. Sin embargo, también puede ocurrir en personas que no presentan ninguno de estos factores de riesgo.