idioma

EUSKARALDIA del 18 de Noviembre al 2 de Diciembre del 2022

03/02/2022 13:09

Euskaraldia 2022 tiene como objetivo aumentar el uso del euskera en las ciudades

Esta mañana se han presentado en Bilbao los resultados de un estudio sobre las dos ediciones anteriores de Euskaraldia. Un informe enel que se ha demostrado, entre otras cosas, que cuanto más euskaldun es el entorno, más alto es el número de participantes que optan por el rol ahobizi, mientras que en las zonas con menos población vascoparlante es más alta la proporción del rol belarriprest. Y como sucedió en la primera edición, en general, hubo más ahobizi que belarriprest. En 2020 las mujeres representaron dos tercios de los participantes, y por franjas de edad se impuso la de 30 a 44 años.

Día Lengua Materna

19/02/2021 13:42

Una jornada para recordar la riqueza y diversidad del lenguaje

El domingo, se va a celebrar el Día Internacional de la Lengua Materna. Una iniciativa que surgió en Bangladesh y que aprobó la UNESCO en 1999. Desde el 21 de febrero del año 2000 celebra este día para mostrar la diversidad lingüística en cada uno de los territorios.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

25/09/2019 17:41

Els verbs japonesos, a l’abast de tots!

La nostra sensei, la Sachiyo Takabe de Bunka Barcelona ens ensenya com utilitzar els verbs japonesos que, ja veureu, són més fàcils de ver servir que els de moltes altres llengües, inclosa la nostra.

Entrevista en 'Por fin no es lunes'

08/09/2019 13:44

¿El español es el idioma más feliz del mundo?

Hay palabras que invitan a ser feliz y queremos comprobar si es así y qué palabras nos ayudan a tomarnos mejor la vuelta a la rutina. De ello hablamos con Judith González Ferrán, filóloga y miembro de la Fundeu. "Vivimos en un momento en el que la filosofía positiva se potencia mucho" asegura.

Entrevista en 'Por fin no es lunes'

08/09/2019 13:44

¿El español es el idioma más feliz del mundo?

Hay palabras que invitan a ser feliz y queremos comprobar si es así y qué palabras nos ayudan a tomarnos mejor la vuelta a la rutina. De ello hablamos con Judith González Ferrán, filóloga y miembro de la Fundeu. "Vivimos en un momento en el que la filosofía positiva se potencia mucho" asegura.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

16/07/2019 15:41

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

16/07/2019 15:41

Els orígens de la llengua japonesa

S’acosta el final de la temporada i no volem acomiadar-nos de tots vosaltres sense tractar de aclarir els orígens de la llengua japonesa, i qui millor per a poder-nos guiar en aquest viatge en el temps que la Sachiyo Takabe de Bunka Barcelona.

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

12/07/2019 05:23

Made in Japan – El futur dels cetacis a les costes nipones, viure el Matsuri “a tope”, més novetats saboroses de Japonshop.com i el Màster definitiu en cultura i negocis al Japó.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. El Ferran Tarradellas, representant de la comissió europea a Barcelona, ens explicarà a la secció d’actualitat les bondats del nou acord comercial que enfortirà les relacions entre Europa i el Japó. La Sachiyo Takabe de Bunka Barcelona et desvetllarà els orígens de la seva llengua, la japonesa, per poder aprendre millor aquest idioma fascinant. Al Sabors de Japó ens deixarem recomanar pel Raul Carda de Japonshop.com i les seves especialitats en snacks, begudes i noodles recent importats del Japó. Per acabar descobriràs que també es fa Wasabi a Catalunya, tot gràcies a Yama Aoi Wasabi. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

17/05/2019 05:56

Made in Japan – El Japó sísmic, un llibre sobre les paraules impossibles, la guia del ninja i un chef nipó estrella a l’Hospitalet.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A la secció d’actualitat viureu la realitat dels terratrèmols al Japó i com es prepara la població per a cada sacsejada. Hanakotoba, o el llenguatge de les flors és el llibre que desvetlla un munt d’expressions nipones que no tenen traducció a la nostra llengua. El seu autor, l’Àlex Pler ens desvetlla les seves preferides i el procés de creació d’aquest diccionari tant atípic i poètic. Al Sabors de Japó, el Yuichi Hayashi, xef i propietari del restaurant EL NIPPON a l’Hospitalet de Llobregat, ens ensenyarà la recepta del Okonomiyaki, a més dels seus suggeriments més clàssics que no podeu deixar passar. Per acabar, voleu aprendre les tècniques dels ninja? El Victor Bayod ens desvetlla algunes de les claus des del Bujinkan Okami Bushi Dojo. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!