inteligencia artificial

INVESTIGADORES

14/09/2023 08:56

¿Videncia o evidencia?’

‘Patios de ciencia. Inteligencia Artificial, evento organizado en el marco de la Noche Europea de los Investigadores.

Robótica y Automática

06/09/2023 11:15

Los científicos ven en la inteligencia artificial el principal reto de futuro

La llegada de los dispositivos que pueden desarrollar tareas físicas o mentales que realizan las personas va a ser uno de los temas que se van a tratar en las LXIV Jornadas de Automática. Uno de los principales retos a lo que se enfrenta la comunidad es la inteligencia artificial.

Tecnología

06/09/2023 10:51

La pantalla esférica led más grande del mundo es aragonesa y está en Estados Unidos

Profesionales de la empresa aragonesa Oboria Digital están detrás de la pantalla esférica más grande del mundo que se está construyendo en Las vegas. Un proyecto que ha llamado la atención de todo el mundo ante la complejidad de la tecnología utilizada. L inteligencia artificial ha estado detrás de este trabajo que comenzó en 2018.

Con Gemma Ruiz

06/09/2023 05:57

No son horas 'Buenos días' 06/09/2023

Hoy aprenderemos un poco más sobre la Inteligencia Artificial Generativa gracias a nuestro experto en tecnología Manuel Delgado Tenorio y nos pondremos el delantal para preparar junto a Maricocinitas unas recetas espectaculares.

Con Paloma Garaboa

04/09/2023 14:51

Con Paloma Garaboa

04/09/2023 14:51

Más de uno Alcalá 04/09/2023

El Club Patín Alcalá Hockey comienza la pretemporada con la mirada puesta en la OK Liga Femenina

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

28/08/2023 14:49

En Bones Mans 27/8/2023

Programa complet En Bones Mans, amb Carles Aguilar. La Intel·ligència Artificial està suposant una gran revolució en l'àmbit de la salut amb avantatges importants per al treball dels professionals i l'atenció dels pacients, suposant significatives innovacions en qüestions relacionades amb el diagnòstic i el tractament. Però, quines són les properes fites en la recerca en aquest àmbit i quines noves aplicacions poden sorgir en el futur més proper? Pot servir per prevenir malalties i millorar els tractaments? Quins beneficis tangibles té per a professionals i pacients? Carles Aguilar parla amb Ana Jiménez, Responsable d´Intel·ligència Artificial de Quibim i Enginyera de Telecomunicacions i Biomèdica per la Universitat Politècnica de València.

Els disruptors endocrins són una sèrie de substàncies químiques capaces d'alterar el sistema hormonal de l'organisme humà i generar-ne la disfunció, cosa que pot contribuir, juntament amb altres factors, a diferents malalties relacionades amb la salut reproductiva de la dona, trastorns de la funció reproductora masculina, malalties neurològiques, trastorns metabòlics, càncer de tiroide o trastorns cardiovasculars. què són? Per què armen tant enrenou i se'n parla cada dia més? Carles Aguilar parla amb Mar Santamaria, Responsable d'Atenció Farmacèutica de PromoFarma

En els darrers anys, l'avenç en el coneixement de la microbiota intestinal ha demostrat que és clau en el desenvolupament i l'estat de salut de l'ésser humà, amb funcions específiques que contribueixen al bon funcionament de l'organisme. Entre altres, la microbiota és indispensable per al correcte creixement corporal, el desenvolupament de la immunitat i la nutrició. La composició de cada microbiota intestinal és única i varia segons diferents factors. Sobre alguns no podem actuar directament com la genètica, el component anatòmic del tracte intestinal, l'edat gestacional, el mode de naixement o l'edat; tanmateix, el nostre estil de vida és també un dels factors clau, sobre el que sí que podem actuar. Ens ho explica el Dr. Josep Just, Digestòleg i Assessor Mèdic d'En Bones Mans

Existeixen força evidències que indiquen que les persones amb trastorns mentals tenen una expectativa de vida considerablement més curta, d’uns 10 anys menys, que la població general. A més, el risc de mort prematura ha augmentat en els últims anys en aquest col·lectiu. Malgrat això, fins avui dia mai s’havia analitzat si la situació també es reproduïa al nostre territori i si els factors associats a un major risc eren els mateixos. Un equip del Parc Sanitari Sant Joan de Déu · Institut de Recerca Sant Joan de Déu (IRSJD) han analitzat les dades dels registres de salut dels pacients hospitalitzats i atesos en centres ambulatoris en la regió de Catalunya per determinar si hi havia una associació entre els trastorns mentals i el risc de mort prematura, i quins factors podien jugar un paper determinant. L’equip de treball ha analitzat les dades de més de 500.000 persones més grans de 18 anys ateses pel Servei Català de Salut entre l’1 de gener del 2005 i el 31 de desembre del 2016, diagnosticades amb almenys un dels següents trastorns de salut mental: esquizofrènia, trastorn de l’estat d’ànim, trastorn delirant, psicosi, ansietat, estrès, reacció d’adaptació o depressió. Carles Aguilar entrevista a la Dra. Beatriz Olaya, Dra. en Psicología i Investigadora del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.