inteligencia artificial

Con Paloma Garaboa

26/06/2023 15:06

Más de uno Alcalá 26/06/2023

Cáritas Alcalá de Henares atendió a través de sus programas y proyectos a 22.000 personas de la diócesis en 2022

EN 'JULIA EN LA ONDA'

23/06/2023 19:08

Territorio comanche: Las coreografías del verano

Abrimos el territorio comanche con Máximo Pradera, Núria Torreblanca, Miqui Otero, Noelia Adánez, Santi Segurola, y Antón Reixa apostando por disfrutar de la música, el cine y la literatura. Nuria Torreblanca va a ensayar coreografías verbeneras, Antón Reixa reivindicará lo que aportan los acentos a la vida, Máximo Pradera contará lo que puede ocurrirle a la música futuro con la Inteligencia Artificial, Santi Segurola nos habla de la fascinación que sentimos por los submarinos, Miki Otero recuerda a James galdolfini y Noelia Adánez celebrará el orgullo gay con su recomendación cinéfila para el fin de semana.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

18/06/2023 13:31

En Bones Mans 18/6/2023

Programa complet En Bones Mans, amb Carles Aguilar. Al març del 2021 va ser aprovada la Llei Orgànica 3/2021 reguladora coneguda com a LORE, Llei Orgànica de Regulació de la Eutanàsia, una llei esperada i per la que sectors de la salut i social van treballar per aconseguir-la. Per a les persones amb problemes de salut irresolubles i que afecten la seva vida fent-la insofrible, la LORE permet el dret de les persones a accedir de manera lliure, informada i conscient el moment a morir en situacions mèdicament contrastades. Darrerament el Tribunal Constitucional ha modificat un aspecte molt important del dret de les persones a accedir a la LORE, excloent els pacients amb trastorns mentals. Parlem amb Francesc José Maria, Advocat i Vicepresident de la Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya sobre el que representa aquesta modificació.

La intel·ligència artificial podria cobrir el 20% de la manca de sanitaris. El dèficit de metges a Espanya arriba als 5.000, mentre que el nombre d'infermeres se situa a 100.000 per sota de la mitjana europea. Els humans digitals es faran servir cada vegada més en sanitat, ja que al voltant de la meitat dels països no compta amb personal adequat per prestar una atenció sanitària de qualitat. Quines poden ser les principals aplicacions de la IA a la Sanitat? Les aplicacions d’aquesta tecnologia tenen potencial per anar molt més enllà d’automatitzar portals d’atenció a l’usuari o del desenvolupament d’interfícies per a la recollida de cites i dades. A continuació, des de Wehumans mostren els tipus de casos en què la intel·ligència artificial pot impactar en el dia a dia de la relació del personal sanitari amb els pacients. Ens ho explica Carlos Fernández Robles, Director d'Innovació de Wehumans i Expert al sector Salut.

Aquest any se celebra per primera vegada el Dia Europeu de la Mistaenia Gravis. Més de 15.000 persones pateixen Miastenia a Espanya Es tracta d’una malaltia rara, neuromuscular, d'origen desconegut, crònica i autoimmune (MG), que es caracteritza per la debilitat i la fatiga dels músculs esquelètics o voluntaris del cos. Encara que és menys freqüent, la Miastènia també pot ser congènita (MC). Actualment no hi ha cura, encara que hi ha tractaments pal·liatius que poden ajudar a alleujar els símptomes. La Miastenia, també és coneguda com la malaltia del floc de neu perquè no existeixen dos pacients iguals. És causada per una ruptura en la comunicació normal entre els nervis i els músculs. Habitualment els primers símptomes són oculars, com la caiguda de les parpelles (ptosi palpebral) i/o la visió doble (diplopia). És una malaltia molt poc visibilitzada que en alguns casos arriba a ser invalidant, afectant enormement la qualitat de vida del pacient. Carles Aguilar entrevista a Paula Serrano, membre de l’Associació Miastenia d'Espanya, AMES i persona afectada.

Un estudi indica que viure en parella protegeix contra l'Alzheimer. Viure en parella protegeix de l'Alzheimer. I és que el risc de tenir aquest trastorn o algun tipus de demència durant la vellesa es duplica entre les persones que viuen soles als 50 anys i es triplica entre els divorciats o vidus. Els investigadors atribueixen aquests resultats a la falta d'un company que ofereixi una protecció mental extra. Ens ho comenta el Dr. Rafel Guayta, Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública.

VIERNES | A LAS 8:20

16/06/2023 08:32

Noticias Málaga 16/06/2023

Las noticias de Málaga y provincia a través del 90.8 FM, la web y la APP de Onda Cero

DATAFORUM JUSTICIA

14/06/2023 12:44

La justicia se moderniza

Gijón acoge hasta el viernes el Dataforum 2023, un evento sobre la cultura del dato y la digitalización y su contribución a la modernización de los campos de la justicia y el derecho. Avances tecnológicos que beneficiarán a los ciudadanos, asegura la Viceconsejera de Justicia.