Xerrarem amb el nostre historiador de capçalera, el Jonathan López-Vera per a que coneguis d’aprop els darrers temps de la classe guerrera més famosa, els samurai. Un final no gaire gloriós per a una figura que encara avui marca el caràcter japonès.
Raul Carda et porta les darreres novetats urbanes del Japó, productes que només trobaràs a una vending machine o a un “combini” de Tokyo, ara també a la web!
Vols saber-ne més que ningú en cultura i negocis de Japó? Doncs estigues ben atent a aquesta entrevista que li fem a la Àngels Pelegrin, la Directora del Màster de la UB en Cultura i Negocis de l’Àsia Oriental. Ella millor que ningú, per haver estudiat i treballat al Japó ens pot il·lustrar sobre com formar-nos per treballar al Japó o amb empreses nipones.
Erika Hatamoto de JTB Viajes i el Julian Lavado de temps d’Oci ens ajuden a comprendre les tradicions folklòriques més famoses del país del sol naixen, els Matsuri o festivals. Saps quines coses tenim en comú les nostres festivitats i les seves? Doncs amb aquesta súper guia en tindràs totes les claus.
Raul Carda ens sorprèn cada cop que ve al programa amb els productes que té a la seva botiga online, com unes galetes de Juego de Tronos, una Pepsi de Sakura i uns Yakisoba amb la salsa de l’Okonomiyaki. No et perdis aquesta secció.
Si t’havies preguntat com entrenaven els ninja, nosaltres et donem la resposta! Bé, nosaltres no, el Sensei del Bujinkan Okami Bushi Dojo, el Victor Bayod. Estigues ben atent “kohai”!
L’Àlex Pler ha fet una tasca important en forma de llibre, reunir un grapat d’expressions poèticament evocadores de la llengua nipona, i mirar de traduir-les per tal que comprenguem millor el sentir japonès i la seva idiosincràsia. No deixis escapar aquesta entrevista!
Yuichi Hayashi, xef i propietari del restaurant El Nippon a l’Hospitalet de Llobregat, ens revela alguns secrets de la elaboració d’aquesta recepta típica d’Osaka, l’Okonomiyaki. Si t’agrada el trinxat de la Cerdanya no pots passar per alt aquesta recepta japonesa. Sigues el primer en assaborir-lo radiofònicament!
EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA
Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A la secció d’actualitat viureu la realitat dels terratrèmols al Japó i com es prepara la població per a cada sacsejada. Hanakotoba, o el llenguatge de les flors és el llibre que desvetlla un munt d’expressions nipones que no tenen traducció a la nostra llengua. El seu autor, l’Àlex Pler ens desvetlla les seves preferides i el procés de creació d’aquest diccionari tant atípic i poètic. Al Sabors de Japó, el Yuichi Hayashi, xef i propietari del restaurant EL NIPPON a l’Hospitalet de Llobregat, ens ensenyarà la recepta del Okonomiyaki, a més dels seus suggeriments més clàssics que no podeu deixar passar. Per acabar, voleu aprendre les tècniques dels ninja? El Victor Bayod ens desvetlla algunes de les claus des del Bujinkan Okami Bushi Dojo. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!
Ja coneixereu el Toni Torres dels estudis Here Comes the Sound, per participacions passades com un dels més grans experts en música contemporània japonesa. En aquesta ocasió li hem volgut preguntar per la seva experiència amb la industria musical al Japó i també hem volgut saber com s’ho ha fet per portar artistes de la talla de Nana Kitade al nostre país.