Japan

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

17/06/2019 08:59

Encara no fa 200 anys que van desapareixer els Samurai!

Xerrarem amb el nostre historiador de capçalera, el Jonathan López-Vera per a que coneguis d’aprop els darrers temps de la classe guerrera més famosa, els samurai. Un final no gaire gloriós per a una figura que encara avui marca el caràcter japonès.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

28/05/2019 06:41

La UB porta el màster que ens converteix en experts en cultura i negocis al Japó.

Vols saber-ne més que ningú en cultura i negocis de Japó? Doncs estigues ben atent a aquesta entrevista que li fem a la Àngels Pelegrin, la Directora del Màster de la UB en Cultura i Negocis de l’Àsia Oriental. Ella millor que ningú, per haver estudiat i treballat al Japó ens pot il·lustrar sobre com formar-nos per treballar al Japó o amb empreses nipones.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

28/05/2019 06:34

La guia definitiva pels Matsuri del Japó

Erika Hatamoto de JTB Viajes i el Julian Lavado de temps d’Oci ens ajuden a comprendre les tradicions folklòriques més famoses del país del sol naixen, els Matsuri o festivals. Saps quines coses tenim en comú les nostres festivitats i les seves? Doncs amb aquesta súper guia en tindràs totes les claus.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

28/05/2019 06:25

Aprendràs a ser un Ninja amb el Victor Bayod

Si t’havies preguntat com entrenaven els ninja, nosaltres et donem la resposta! Bé, nosaltres no, el Sensei del Bujinkan Okami Bushi Dojo, el Victor Bayod. Estigues ben atent “kohai”!

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

28/05/2019 06:17

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

28/05/2019 06:17

Okonomiyaki, la recepta nipona cosina del trinxat de la Cerdanya

Yuichi Hayashi, xef i propietari del restaurant El Nippon a l’Hospitalet de Llobregat, ens revela alguns secrets de la elaboració d’aquesta recepta típica d’Osaka, l’Okonomiyaki. Si t’agrada el trinxat de la Cerdanya no pots passar per alt aquesta recepta japonesa. Sigues el primer en assaborir-lo radiofònicament!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

17/05/2019 05:56

Made in Japan – El Japó sísmic, un llibre sobre les paraules impossibles, la guia del ninja i un chef nipó estrella a l’Hospitalet.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A la secció d’actualitat viureu la realitat dels terratrèmols al Japó i com es prepara la població per a cada sacsejada. Hanakotoba, o el llenguatge de les flors és el llibre que desvetlla un munt d’expressions nipones que no tenen traducció a la nostra llengua. El seu autor, l’Àlex Pler ens desvetlla les seves preferides i el procés de creació d’aquest diccionari tant atípic i poètic. Al Sabors de Japó, el Yuichi Hayashi, xef i propietari del restaurant EL NIPPON a l’Hospitalet de Llobregat, ens ensenyarà la recepta del Okonomiyaki, a més dels seus suggeriments més clàssics que no podeu deixar passar. Per acabar, voleu aprendre les tècniques dels ninja? El Victor Bayod ens desvetlla algunes de les claus des del Bujinkan Okami Bushi Dojo. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

10/05/2019 06:43

Toni Torres, la referència dels artistes japonesos quan venen a casa nostra.

Ja coneixereu el Toni Torres dels estudis Here Comes the Sound, per participacions passades com un dels més grans experts en música contemporània japonesa. En aquesta ocasió li hem volgut preguntar per la seva experiència amb la industria musical al Japó i també hem volgut saber com s’ho ha fet per portar artistes de la talla de Nana Kitade al nostre país.