Hoy con el Congreso de Pediatria de Madrid y Castilla-La Mancha que se celebra en Cuenca. Feria Cinegética Ocio y Naturaleza de San Clemente, con el concejal de Turismo, Fernando Morales. Carrera Solidaria de Cruz Roja Cuenca "Confidencias con extranjeros enconquensados" recibimos a un profesor Japonés. Cine con Pepe Alfaro.
La nostra sensei, la Sachiyo Takabe de Bunka Barcelona ens ensenya com utilitzar els verbs japonesos que, ja veureu, són més fàcils de ver servir que els de moltes altres llengües, inclosa la nostra.
Xavier Teixidó t’explica com és que porta 3 anys organitzant el Bunbu, el festival de cultura tradicional nipona de Barcelona. A més ens convida el proper dia 5 d’Octubre a celebrar la seva nova edició.
La Xina i el Japó ja no són els enemics mortals que foren en un passat i gràcies a Jacint Soler, expert en economia i política xinesa i a Just Castillo, expert en relacions internacionals del Japó, coneixeràs quina és la relació que mantenen aquestes dues superpotències d’orient, i quins son els nous reptes que hauran d’endegar plegades. No et perdis aquesta fascinant tertúlia!
Raul Carda nos presenta una receta espanyola que triunfó hace siglos en Japón, el bizcocho, solo que allí lo llaman CASUTERA. No te pierdas esta y muchas más curiosidades sobre gastronomía nipona que nos presentan nuestros amigos de Japonshop.com
Berta Bonet i Jesus Bardolet son els intrèpids autors del llibre “Qué comer en Japón. Hay vida más allà del sushi”, un compendi de totes les receptes japoneses, les seves variants, els productes que la conformen, i a més, unes direccions per poder tastar la nostra recepta preferida al millor restaurant d’aquella especialitat al Japó. Només ens queda esperar que el publiquin ben aviat!
El karaoke és sens dubte un clàssics de les nits de tota gran ciutat, però, ja sabreu que van ser els japonesos qui el van inventar. El Toni Torres, expert en tot el que estigui relacionat amb la música al país del sol naixent, ens explicarà com viure el Karaoke al Japó, de la forma més autèntica, alhora que ens explica les seves vivències més divertides. No et perdis aquesta fascinant tertúlia!
Raul Carda ens proposa un menú deliciós per endur-nos a la feina, pel dia que no ens hagi donat temps a cuinar a casa o no vulguem baixar a cap restaurant, i a més amb productes 100% japonesos. No et deixis res per tastar!
EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA
Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Comencem amb una notícia molt interessant, i és que molts bancs japonesos comencen a desenvolupar les seves pròpies vinoteques i bars per tal de fidelitzar la seva clientela. A més el Pau Garcia Parras ens explicarà en què consisteix la cultura del Nomikai, la qual vincula als col·legues de feina gràcies a els sopars d’empresa. Continuem amb la tertúlia Izakaya, dedicada a descobrir l’univers dels Karaoke amb el Toni Torres, qui a més va participar en la promoció d’un model súper transgressor i serà el nostre guia per saber com accedir a una de les activitats d’esbarjo més famoses del país. Al Sabors de Japó comptarem amb Raul Carda, des de Japonshop.com que ens proposarà un menú fantàstic per poder prendre a la feina. Per acabar entrevistarem a la Berta Bonet i al Jesus Bardolet, autors d’una meravellosa guia pels carrers del Japó, però no per a visitar cap monument, si no per a gaudir de les millores receptes als millors restaurants nipons. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!
Ni ha molts de tipus de te verd, però els japonesos dominen totes les seves receptes. Jean-Jacques es l’encarregat de portar-nos el te fred japonès a casa nostra. Para l’orella i descobriràs tots els beneficis que ens aporta aquesta beguda.