PROGRAMA COMPLETO
30/07/2024 20:07
La brúixola d'estiu 30/07/2024
Programa complet de 'La brúixola d'estiu' amb Lola Surribas.
PROGRAMA COMPLETO
30/07/2024 20:07
Programa complet de 'La brúixola d'estiu' amb Lola Surribas.
PROGRAMA COMPLETO
29/07/2024 20:24
Programa complet de La Bruíxola d'estiu amb Lola Surribas.
LA BRÚIXOLA D'ESTIU, AMB PABLO ALCARAZ
25/07/2024 22:04
Parlem del futur del turisme i de les manifestacions contra la massificació amb Sara Mestre, consultora de Turisme i Cultura del Departament de Consultoria tecnològica d'Eurecat. Viatgem fins a Normandia per parlar del Dia D amb Pere Cardona. Luis Torres de la Osa ens endinsa en el món del tenis i de les joves promeses que es queden a les portes de l'Olimp. Al nostre racó gastronòmic parlem de sostenibilitat en el món de la cuina. Posem el punt i final al programa amb els membres de La Tertulieta, David Serra, César Carrasco i Enric Garcia i les seves recomanacions culturals en forma de sèries, llibres i pel·lícules.
LA BRÚIXOLA D'ESTIU, AMB PABLO ALCARAZ
24/07/2024 22:04
Un estudi de la UOC analitza si els mems condicionen les idees polítiques. L'investigador, Ezequiel Soriano, ens detalla com és aquest ecosistema digital. Xavier Pla ens parla de la figura de Josep Pla amb la biografia "Un cor furtiu". Viatgem per tot el món de la mà de Martín Garrido, membre de l'Associació de viatgers i escriptors. Al nostre espai gastronòmic conversem amb Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic d'Arqueologia de la URV, i Manuel León, responsable d'Arqueogastronomía, sobre la cuina de fa 2.000 anys. Posem el punt i final al programa amb els membres de La Tertulieta, David Serra, César Carrasco i Enric Garcia i les seves recomanacions culturals en forma de sèries, llibres i pel·lícules.
LA BRÚIXOLA D'ESTIU, AMB PABLO ALCARAZ
23/07/2024 22:04
Parlem del present i futur del sector de la pagesia amb el responsable d'organització d'Unió de Pagesos, Josep Carles Vicente. Luis López, autor de "Educar en llamas" ens presenta el seu manual de pedagogia. Amb Francesc Miralles ens posen en mode estiu i ens ofereix uns consells per fer vacances mentals. En el nostre racó gastronòmic, ens visita una de les grans personalitats del món del vi, Sara Pérez. Posem el punt i final al programa amb els membres de La Tertulieta, David Serra, César Carrasco i Enric Garcia i les seves recomanacions culturals en forma de sèries, llibres i pel·lícules.
LA BRÚIXOLA D'ESTIU, AMB PABLO ALCARAZ
22/07/2024 22:04
Parlem de seguretat informàtica amb Josep Domingo, catedràtic distingit de ciència de la computació i investigador ICREA Acadèmia de la Universitat Rovira i Virgili. Director del grup de recerca CRISES-Seguretat i privadesa i fundador de la Càtedra UNESCO de Privadesa de dades. El periodista i fotògraf, Gervasio Sánchez, ens porta fins a la mostra de Palau Robert "Vides Minades / 25 anys". Marxem fins als Estats Units, on Belén Montalvo ens presenta el seu llibre "Des(hacer) las maletas. Una crónica real desde EEUU". El gastrònom Pep Nogué obre el nostre racó gastronòmic amb receptes d'estiu i recomanacions culinàries. Posem el punt i final al programa amb els membres de La Tertulieta, David Serra, César Carrasco i Enric Garcia amb les seves propostes culturals per passar l'estiu.
LA BRÚIXOLA D'ESTIU, AMB NÚRIA MORA
19/07/2024 22:04
Programa complet de La Brúixola d’estiu, amb Núria Mora. Entrevista amb Xavier Orriols, historiador i divulgador de cultura popular i tradicional que ens parla de la tradició dels indians a Catalunya als municipis de costa. Ens apropem a la Gira Transpirinenca d’Estiu del Circ Cric que estan fent aquest estiu pel Pirineu i ens en dona tots els detalls la Montserrat Trias. Seguim parlant d’IA i on son els seus límits amb Cecilio Angulo, catedràtic d’IA i Robòtica de la Universitat Politècnica de Catalunya, fundador del Centre de Recerca en Ciència de Dades Intel·ligents i IA de la UPC, a més de president de l’Associació Catalana d’Intel·ligència Artificial. Parlem de turisme cinematogràfic amb Jaume Palau, que ens acompanyarà per diversos indrets que han estat platós de sèrie i cinema i en l’espai de cuina i gastronomia amb el xef Gabriel Jové, consells de cuina sostenible.
LA BRÚIXOLA D'ESTIU, AMB NÚRIA MORA
18/07/2024 22:04
LA BRÚIXOLA D'ESTIU, AMB NÚRIA MORA
18/07/2024 22:04
Programa complet de La Brúixola d’estiu, amb Núria Mora. Entrevista amb l’escriptora i periodista Ivet Eroles, comissària de l’exposició “Bruixes de dol. De les ordinacions d’Àneu a les caceres actuals” que s’inaugura a les Valls d’Àneu el 27 de juliol. Agenda cultural de festivals a Catalunya durant els propers dies. Seguim amb Anna Plans, presidenta de l’Associació de Consumidors Audiovisuals de Catalunya i de la Fundació Aprendre a Mirar que ens parla sobre com gestionar l’ús de pantalles entre joves i adolescents durant l’estiu. Entrevista amb la periodista Míriam del Río, que a través dels seus libres Turismo Dark ens apropa a indrets amb unes històries ben fosques que atrauen també turistes i tendències gastronòmiques a Catalunya amb el xef Gabriel Jové, a les portes de ser el 2025 Regió Mundial de la Gastronomia.
LA BRÚIXOLA D'ESTIU, AMB NÚRIA MORA
17/07/2024 22:09
Programa complet de La Brúixola d’estiu, amb Núria Mora. Entrevista amb la doctora Carla Ferrándiz- Pulido, cap de secció de dermato-oncologia al servei de dermatologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i dermatòloga a l’institut mèdic Ferrándiz-Pulido. Visitem el Morera, Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida amb el seu director Jesús Navarro. Coneixem la iniciativa global Technovation Girls de la mà de Noèlia Álvarez, una de les ambaixadores de la iniciativa a Catalunya. Ens en anem de creuer pel Mediterrani amb el duet de folk Lauzeta, en Joan Baró i la Núria García, a bord del Queen Victoria i consells de cuina sostenible amb el xef Gabriel Jové.
LA BRÚIXOLA D'ESTIU, AMB NÚRIA MORA
16/07/2024 22:09
Programa complet de La Brúixola d’Estiu, amb Núria Mora. Entrevista amb el musicòleg Jordi Cano que ens parla del vincle de l’esport i la música fent un repàs de les cites olímpiques i les cançons que les han acompanyat. Parlem sobre què passa a les biblioteques a l’estiu amb Laia Ventura, cap de la xarxa de biblioteques de Santa Coloma de Gramenet. Coneixem les estafes virtuals més habituals i consells per no caure-hi parlant amb Roger Sales, intendent en cap de la Regió Policial Virtual dels Mossos d’Esquadra. Coneixem el patrimoni Unesco de Catalunya de la mà de la periodista Aure Farran i acabem amb el xef Gabriel Jové parlant de cuina i productes de temporada.