Libros

PROGRAMA COMPLETO

21/05/2024 14:09

Más de Uno Pontevedra 21/05/2024

Abrimos o programa coa actualidade desta xornada de martes e buscando a previsión do tempo. Abrimos tempo de entrevista coa Uned para coñecer a oferta de cursos de verán 2024. Ademais, como cada martes, completamos o programa coas mellores recomendacións Cronopios en compañía de Mercedes Corbillón.

PAULA DUCAY PUBLICA "LA TERNURA"

17/05/2024 13:12

La fuerza de los silencios

La filósofa Paula Ducay acaba de publicar "La Ternura", su primera novela. En ella explora la relación entre Naima y Marco, unos compañeros de trabajo separados por una cierta diferencia de edad que han desarrollado un vínculo entre la amistad y la atracción. Rafa Gutiérrez nos la presenta en Más de Uno Gijón.

Más de uno ourense

15/05/2024 13:01

As suxerencias literarias de La Librería CyC do 15 de Maio

Comezamos o repaso ás recomendación semanas de La Librería con “El lado oscuro de la luna”, de Mari Jung Stedt. Onde tra-lo éxito de “Antes de que lleguen las nubes” o inspector Héctor Correa e a profesora sueca Lisa Hagel regresan á Costa do Sol malagueña.

Continuamos con “Atlas de lo invisible”, de James Chesire e Oliver Uberti, con mapas e gráficos que cambiarán a visión que temos do mundo. Un libro dun xeófrafo e dun deseñador que redefinen o que é un atlas con novidosas visualizacións que rematan por descubrir realidades que reflexan o presente e prevén o que chegarán co paso do tempo.

A terceira proposta, as portas da celebración do Día das Letras Galegas é a obra de Ledicia Costas, editada por Xerais, “Pel de Cordeiro”, que narra a vida de duas mulleres unidas durante dous séculos pola forza máxica da bruxeiría.

E por último unha proposta para os máis novos. “El Rulas y la copa legendaria”. Unha personaxe macarra e divertido que quere cumprir o soño de ser futbolista nunha épica aventura.

TERTULIA

09/05/2024 16:03

Ensalada ilustrada en la Feria del Libro

Juan Villalba, Serafín Aldecoa, Jaime Vicente, Alicia Esparza y Jesús Cuesta han sido los ingredientes de la Ensalada Ilustrada de este jueves.