Los Mossos acordonaron la Sagrada Familia dentro del marco de una operación antiterrorista, que ya han confirmado que se trataba de una falsa alarma. Durante toda la tarde de este martes se han llevado a cabo controles y se han cerrado los comercios de la zona para que pudieran trabajar en el caso.
Mediante una infografía con un diseño sangriento, esta publicación de Estado Islámico detalla los daños provocados en la capital catalana y Cambrils, cifrando en 120 el número total de fallecidos y heridos.
en homenaje a las víctimas de los atentados en Cataluña
La basílica de la Sagrada Familia de Barcelona ha acogido este domingo una misa solemne por las víctimas de los atentados de Barcelona y Cambrils, además de por la recuperación del más de centenar de heridos.
Los Reyes rendirán esta tarde homenaje a las víctimas de los atentados de Barcelona y Cambrils con una ofrenda floral en La Rambla de la capital catalana y prevén asistir mañana a la misa por la paz y la concordia convocada en la Basílica de la Sagrada Familia.
Si les obres es mantenen a aquest ritme, d’aquí nou anys la Sagrada Família estarà acabada, i amb 175 metres d’alçada es convertirà en l’edifici més alt de Barcelona. Però l’Ajuntament no considera el projecte una prioritat i difícilment es podrà finalitzar tal com el va projectar l’arquitecte Antoni Gaudi.
La basílica té pendent la urbanització exterior, una obra que no és menor i que comportaria l’expropiació d’algunes finques del carrer Mallorca per construir una gran escalinata a la façana de la Glòria que connecti amb un passeig que ha d’arribar fins a la Diagonal. Així ho va dibuixar Antoni Gaudí i així ho estan projectant els arquitectes, però pel govern d’Ada Colau s’oposa a aquesta urbanització impedint l’expropiació i reubicació dels veïns afectats.
L’expropiació afectaria a uns 150 habitatges d’un immoble construït per Núñez y Navarro que està en precari per incomplir el Pla General Metropolità. De fet, l’anterior govern municipal de CiU ja va iniciar un procés participatiu amb els veïns i el temple per estudiar quina afectació tindria aquesta urbanització. Es va arribar a pactar amb els responsables del temple crear un aparcament d’autobusos i un centre de visitants soterrat. Així com també que el reallotjament dels veïns anés a “cost zero” amb la creació d’un fons social destinant un euro de cada entrada a la Sagrada Família per sufragar les expropiacions i el reallotjament dels afectats.
Malgrat això, el govern d’Ada Colau ho ha aturat tot i ja no es planteja l’expropiació que permetria l’ampliació i finalització del temple de la Sagrada Família tal com el va dissenyar Gaudi. De fet, l’Ajuntament s’està plantejant la compra del solar on s’haurien de reallotjar els veïns afectats, però no per fer les noves vivendes sinó per ubicar equipaments pendents del districte. Es tracta d’uns terrenys propietat d’Aigües de Barcelona, situats entre els carrers Mallorca, Lepant, València i Marina. De moment, però el govern municipal encara no ha presentat cap proposta concreta malgrat que fa 9 mesos tots els grups de l’oposició, menys la CUP, van instar a l’equip de govern a presentar al ple municipal un pla d’urbanització en el termini de sis mesos.
I tu, què en penses? Creus que la finalització la Sagrada Família es prioritària? L’Ajuntament hauria de facilitar la urbanització de l’entorn? S’hauria d’arribar a un acord amb veïns i el temple?
Participa i digues la teva al programa ‘La Ciutat’ amb Albert Lesan, de dilluns a divendres de 12:30 a 14h.
Pots votar a l’enquesta, dir la teva en directe o deixar-nos el teu missatge de veu al Whatsapp del programa 676760908.
donde Gaudí proyectó la cantera del sepulcro vacío
Se trata de un lugar en el queGaudí proyectó la cantera del sepulcro vacío, una representación de la cantera abandonada donde fue excavado el sepulcro de Jesucristo, un lugar especial y lleno de contenido simbólico.
El arquitecto director de la Sagrada Familia, Jordi Faulí, ha previsto en la nueva Sala Creuer del templo barcelonés que la basílica diseñada por Antoni Gaudí estará acabada en el año 2026.