suicidio

Programa completo

09/09/2024 14:14

Más de uno Pamplona 09/09/2024

Este lunes en Más de uno Pamplona hemos podido hablar con José Mª de Pablo, presidente de la Asociación de Apartamentos Turísticos de Navarra y con Julio Pablo Pérez, uno de los fundadores de Convivir en lo Viejo.

CON CAROLINA MARTÍN

05/09/2024 13:52

Más de uno Ceuta 5/9/24

Programa completo de Más de uno Ceuta del jueves 5 de septiembre de 2024, con Carolina Martín

Programa completo

02/07/2024 14:48

Más de uno Pamplona 02/07/2024

Hoy en Porque llegaron las fiestas hemos hablado, desde la cafetería de El Corte Inglés de Pamplona, hemos hablado de la campaña "En la MEJOR compañía Goxo-Goxo" que han impulsado desde la Comisión Ciudadana Anti-Sida y las Peñas.

Memoria Centro de Solidaridad Interdiocesano

18/06/2024 14:15

Aumentan en Huesca las atenciones por consumo de alcohol

En 2023 se atendieron 169 personas frente a las 42 del año anterior. Desde el centro alertan de los problemas que su consumo genera y piden dejar de normalizarlo y aceptarlo socialmente.

EN BONES MANS, AMB CARLES AGUILAR

17/06/2024 08:26

Els efectes del canvi climàtic i el risc de suïcidi

Carles Aguilar entrevista el Dr. Joaquim Raduà sobre el treball liderat per investigadors del Clínic Barcelona-IDIBAPS, que ha reanalitzat totes les metaanàlisis realitzades a nivell mundial sobre els efectes del canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica sobre la salut mental i ha trobat associacions importants entre l'augment de la temperatura i l'increment de mortalitat per suïcidi o trastorns mentals.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

16/06/2024 08:07

En Bones Mans 16/06/2024

Programa complet En Bones Mans, amb Carles Aguilar. Parlem dels nous canvis normatius dels arrendaments a Catalunya, dels òrgans diana relacionats amb el risc cardiovascular, del darrer congres de la Societat de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica i dels efectes del canvi climàtic i el risc de suïcidi.

Parlem dels nous canvis normatius dels arrendaments a Catalunya en referència als pisos turístics i d'habitacions, en relació a la ultima normativa de la llei de l'habitatge. En què consisteix el nou Decret Llei sobre pisos turístics? L'última llei de l'habitatge es destaca per grans canvis normatius, especialment en els preus per la vulnerabilitat actual dels ciutadans. El passat mes de novembre la Generalitat va anunciar un Decret Llei que permetria, per fi, reduir el nombre d’habitatges d'ús turístic a Catalunya. En el seu moment, es va considerar la importància de posar fi a la barra lliure de llicències que hi ha hagut fins ara. Els pisos turístics, que s'ha multiplicat per 20 la darrera dècada, no es creen majoritàriament en nous habitatges, sinó que suposen un canvi de destí d’habitatges ja existents. Per tant, a més turístics, menys habitatges que poden ser el domicili habitual del veïnat. Ens ho explica l’Albert Garreta, Advocat i mediador, expert en matèria de consum del despatx Mallart & Garcia roqueta i col·laborador de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat. Salut + Consum + Alimentació.

Les malalties cardiovasculars poden manifestar-se de moltes maneres: pressió arterial alta, malaltia arterial coronària, malaltia valvular, accident cerebrovascular i arítmies (batecs irregulars). Els factors de risc es divideixen en dues categories: principals i secundaris. Els factors de risc principals són factors la intervenció dels quals en el risc de patir malalties cardiovasculars s'ha comprovat. Els factors de risc secundari poden elevar el risc de patir aquestes malalties. El sistema circulatori està format pel cor, els vasos sanguinis i la sang que, impulsada pel cor, circula a l'interior dels vasos i que poden afectar també el ronyó, la retina i el cervell. Ens ho explica el Dr. José Abellán, Director de la Càtedra de Risc Cardiovascular de la Universitat Catòlica de Múrcia i President de la Societat Murciana d'Hipertensió Arterial i Risc Cardiovascular.

Parlem del 56è Congrés Nacional de la SECPRE del 6 al 8 de juny. Un esdeveniment que permet als professionals assistents concentrar-se en l'intercanvi del coneixement científic i, evidentment, estrènyer relacions professionals i socials. Es tracta d´un congrés de caràcter participatiu amb un format innovador, en què les taules plenàries disposen d´un temps de discussió habilitat en benefici d´un diàleg enriquidor i, per descomptat, uns continguts de gran valor. Carles Aguilar entrevista la Dra. Isabel de Benito, especialista en cirurgia plàstica, reparadora i estètica i Presidenta de la Societat de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica.

La Medicina Regenerativa s'ha transformat en una alternativa ràpida i eficaç per tractar lesions com les tendinopaties ja que ajuda a eliminar la malaltia de forma natural. La Medicina Regenerativa cada dia es transforma en una solució més que eficient per tractar patologies importants no només les tendinopaties sinó també l'artrosi, la condromalàcia i la meniscopatia i diverses més. La tendinopatia és un envelliment degeneratiu de la inserció del tendó i l'artrosi és l'envelliment degeneratiu del cartílag, tots dos produeixen dolor i incapacitació i el Dr. Humberto Loscertales, Director de Medicentre, ens explica com s'estimula la seva reparació, disminució de la inflamació i millora del dolor.

Carles Aguilar entrevista el Dr. Joaquim Raduà sobre el treball liderat per investigadors del Clínic Barcelona-IDIBAPS, que ha reanalitzat totes les metaanàlisis realitzades a nivell mundial sobre els efectes del canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica sobre la salut mental i ha trobat associacions importants entre l'augment de la temperatura i l'increment de mortalitat per suïcidi o trastorns mentals. També s'ha relacionat l'exposició a diversos contaminants amb més incidència de demència o deteriorament cognitiu. Els efectes directes del canvi climàtic i la contaminació en la salut física de les persones, com ara els problemes cardiorespiratoris o els seus efectes cancerígens, són àmpliament coneguts. També hi ha una gran preocupació per l'impacte que genera en la salut mental, però fins ara no s'havia fet una anàlisi completa de l'evidència existent. Per a l'estudi publicat a la revista World Psychiatry s'han revisat totes les metaanàlisis publicades fins al moment en què es relacionava canvi climàtic o contaminació atmosfèrica amb salut mental per agrupar tots els resultats obtinguts en una gran metaanàlisi (“umbrella review”) d'on poder extreure conclusions sòlides. La metaanàlisi l'han liderat el grup Imatge dels trastorns relacionats amb l'estat d'ànim i l'ansietat (IMARD), dirigit per Joaquim Raduà, i el de Trastorns bipolars i depressius, encapçalat per Eduard Vieta, cap de Servei de Psiquiatria i Psicologia del Clínic Barcelona, tots dos membres de la Universitat de Barcelona i de l'àrea de Salut Mental del CIBER (CIBERSAM).