Universitat Jaume I

UJI DIVULGA

31/10/2024 09:33

Castelló té potencial per adaptar el seu model turístic a les noves tendències del sector

La ciutat de Castelló i la seua província tenen potencial per adaptar el model turístic a les noves tendències del sector, que inclouen opcions més sostenibles i d’experiència per a les persones que la visiten i una orientació cap al turisme de reunions (MICE), segons han comentat els especialistes que han participat en la taula redona sobre reptes empresarials i de l’administració pública durant la II Jornada de Transferència i Tecnologia de l’Institut de Noves Tecnologies de la Imatge (INIT-UJI).

UJI DIVULGA

31/10/2024 09:30

2.062 espanyols moren prematurament per contaminació de les cuines de gas, segons un estudi liderat per l'UJI

La contaminació de les cuines de gas escurça la vida de 2.062 espanyols cada any, segons la primera estimació científica de morts prematures. Segons la recerca de la Universitat Jaume I de Castelló amb la col·laboració de la Universitat de València i el IDIAP J Gol, les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut s'incompleixen amb regularitat en la llar mitjana de 14 països europeus, encara que no a Espanya, quan la contaminació ambiental es combina amb els fums de les cuines de gas durant el seu ús normal.

JUEVES 24 DE OCTUBRE DE 2024

24/10/2024 13:17

Entrevista a Víctor Sans y Gianluca Palmara

Hoy entrevistamos a Víctor Sants y Gianluca Palmara, investigadores del Instituto de Materiales Avanzados, que están trabajando en un proyecto liderado por la UJI que intenta reducir el precio delos medicamentos, facilitar su producción y distribución y reducir los residuos.

-¿Cual es el objetivo de este proyecto y que aplicaciones se pretenden conseguir?

-¿que beneficios aporta?

UJI DIVULGA

24/10/2024 11:40

«FemSTEM: Dones Tecnòlogues» reuneix professionals d'empreses de la província de Castelló i alumnat a Espaitec

Espaitec ha celebrat la segona edició de la jornada «FemSTEM: Dones Tecnòlogues», trobada que ha fet valdre el paper de dones amb formació STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) que treballen en empreses tecnològiques, i formen part del «Mapa Tecnològic de la província de Castelló», iniciativa que compta amb el suport de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.

UJI DIVULGA

24/10/2024 11:38

El programa UJILab Innovació presenta els seus equips i reconeix les empreses col·laboradores

El programa UJILab Innovació, coordinat pel Vicerectorat d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica a través de la Càtedra INCREA, va celebrar un acte de reconeixement a les empreses que donen suport als diferents equips d’estudiantat que participen en aquesta iniciativa de projectes innovadors orientats a la participació en competicions universitàries nacionals i internacionals.

UJI DIVULGA

17/10/2024 14:21

L'UJI consolida l’atracció de talent científic per a potenciar les capacitats investigadores i de transferència de coneixement

La Universitat Jaume I consolida la seua estratègia per a enfortir els recursos humans dedicats a la investigació, un dels objectius del Pla d’Acció de Govern 2023-2026 i que s’implementa mitjançant el Pla Propi de Promoció de la Investigació i la Transferència de Coneixement. Així, la universitat pública de Castelló ha captat més de 2,3 milions d’euros de fons europeus a través de convocatòries estatals competitives vinculades al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per a la incorporació de personal investigador altament qualificat.

UJI DIVULGA

17/10/2024 14:18

UJI DIVULGA

17/10/2024 14:18

Encisams i bròcolis més resistents a la sequera

Un equip de la Universitat Politècnica de València (UPV), el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat Jaume I de Castelló, en col·laboració amb l'empresa Caldic Ibérica, ha desenvolupat un producte a partir de quatre extractes naturals procedents de diverses plantes i algues que estimula les defenses dels encisams en condicions de salinitat i sequera, un problema cada vegada més present en l'agricultura mediterrània.

INVESTIGACIÓN

14/10/2024 11:18

Lechugas y brócolis más resistentes a la sequía

Un equipo de la UPV, el CSIC, la UJI y Caldic Ibérica desarrolla un producto de extractos naturales procedentes de diversas plantas y algas que estimula las defensas de ambos cultivos en condiciones de sequía y salinidad