Programa complet En Bones Mans, amb Carles Aguilar. Amb motiu del Dia Nacional de la Síndrome de l'Intestí Irritable (SII), la Fundació Espanyola de l'Aparell Digestiu (FEAD) aposta per sensibilitzar i ampliar informació sobre aquesta patologia que afecta 1 de cada 10 persones adultes, i el gènere femení és el més perjudicat. La Síndrome de l'Intestí Irritable (SII) és un trastorn funcional digestiu que es caracteritza per dolor i inflor abdominal, així com variacions en la freqüència i tipologia de les deposicions i poden donar lloc a períodes de restrenyiment o diarrea; raons per les quals és una de les malalties que més afecta el dia a dia dels pacients. El SII és la segona malaltia crònica, després de la migranya, que afecta més la qualitat de vida dels pacients. Carles Aguilar entrevista el Dr. Javier Santos, Director del Grup de Fisiologia i Fisiopatologia Digestiva a Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) Barcelona, investigador del CIBERehd i expert de la Fundació Espanyola de l'Aparell Digestiu (FEAD).
La Medicina Regenerativa inclou una sèrie de teràpies que busquen la regeneració dels teixits i òrgans. La Medicina Regenerativa és un camp ampli que inclou la investigació sobre l'autocuració, és a dir, en què el cos utilitza els seus sistemes propis, de vegades amb ajuda de materials biològics per recrear cèl·lules i reconstruir teixits i òrgans. A diferència de molts tractaments tradicionals, alguns d'alt cost, amb efectes secundaris, que no es dirigeixen a les causes sinó als símptomes, la teràpia cel·lular ha tingut respostes molt positives, especialment per al tractament de l'artrosi. Parlem amb el Dr. Humberto Loscertales, Director de Medicentre.
Les malalties cardiovasculars suposen la mort d'una de cada tres dones a l'any i la primera causa de mort a la població femenina, per sobre de qualsevol tipus de càncer. Tot i això, el 80% dels esdeveniments cardiovasculars es podrien evitar si s'actua des de la prevenció i es tenen en compte els factors de risc específics que afecten les dones. Per això la tasca necessària del moviment Cor de Dona. Les malalties del cor, incloent-hi els vessaments cerebrals, suposen la mort d'una dona cada sis minuts a Europa i cada 60 segons als EUA, i la mortalitat és un 20% més gran que en homes. Carles Aguilar entrevista la Dra. Leticia Fernández-Friera, impulsora del moviment Cor de Dona (CDM) i Directora de la Unitat de Cardio-Dona a ATRIA Clinic.
AIFiCC exigeix el reconeixement de la categoria professional d’Infermeria Familiar i Comunitària. L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) demana al govern de la Generalitat crear llocs de treball per a les infermeres especialistes en infermeria familiar i comunitària (IFiC). L’especialitat d’Infermeria Familiar i Comunitària, que s’estudia en acabar el grau d’ infermeria es va reconèixer el 2005 i el maig de 2011 ja es va iniciar la formació de les primeres infermeres Interno Residents (IIR). Des de llavors, son 13 les promocions, i ja tenim a Catalunya 811 residents formades. Ara bé, mentre que en altres Comunitats Autònomes (CCAA) la categoria professional d’Infermeria Familiar i Comunitària ja s’ha desenvolupat, a Catalunya, aquest procés no s’ha produït. Ester Giménez, presidenta de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC). Parlem amb la Presidenta de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC), Ester Giménez.
Com mantenir una higiene íntima correcta i productes adequats per fer-ho. Repassem, amb l'ajuda del Dr. Josep Just, Assessor Mèdic del programa, com cal abordar la neteja vaginal i genital o quins articles i hàbits cal evitar. Com mantenir una higiene íntima correcta. Una pauta bàsica per a una correcta higiene íntima és utilitzar sabons suaus que no alterin el pH. Després d'haver estat la gran oblidada durant dècades, cada cop més persones presten atenció a la cura de la seva higiene íntima, conscients dels beneficis per a la salut i el benestar general que porta associada.