viticultura

Jóvenes Empresarios en la Onda

06/06/2019 06:00

Entrevista a Jorge Alonso de Adegas Celme

Adegas Celme, ubicada na parroquia de Astariz (Castrelo de Miño) e integrada dentro da D.O. Ribeiro, naceu en 2016 da man de Jorge e Dori, que deixaron a enxeñería polo súa paixón, a viticultura. O resultado son viños de cantidades moi limitadas que transmiten a personalidade das súas variedades, a riqueza do seu chan e a delicadeza do seu traballo. Pero, ademais de viño, Adegas Celme tamén produce vermú e están comezando a introducirse no eido ecolóxico

Jóvenes Empresarios en la Onda

06/06/2019 06:00

Entrevista a Jorge Alonso de Adegas Celme

Adegas Celme, ubicada na parroquia de Astariz (Castrelo de Miño) e integrada dentro da D.O. Ribeiro, naceu en 2016 da man de Jorge e Dori, que deixaron a enxeñería polo súa paixón, a viticultura. O resultado son viños de cantidades moi limitadas que transmiten a personalidade das súas variedades, a riqueza do seu chan e a delicadeza do seu traballo. Pero, ademais de viño, Adegas Celme tamén produce vermú e están comezando a introducirse no eido ecolóxico

Onda Cero Galicia

29/03/2019 06:00

Gente Viajera de Galicia (29-03-2019)

Esta semana viaxamos ata SOBER para vivir coa súa xente o "Mes do Amandi" previo á fin de semana grande do 13 e 14 de abril na que celebrarán a XXXIX Feira do Viño de Amandi.. Volve escoitar o programa desde a Oficina de Turismo co alcalde de Sober, Luís Fernández Guitián, e con moitos dos protagonistas que fan da Ribeira Sacra un destino de calidade internacional

Onda Cero Galicia

29/03/2019 06:00

Gente Viajera de Galicia (29-03-2019)

Esta semana viaxamos ata SOBER para vivir coa súa xente o "Mes do Amandi" previo á fin de semana grande do 13 e 14 de abril na que celebrarán a XXXIX Feira do Viño de Amandi.. Volve escoitar o programa desde a Oficina de Turismo co alcalde de Sober, Luís Fernández Guitián, e con moitos dos protagonistas que fan da Ribeira Sacra un destino de calidade internacional

Director Técnico de El Coto de Rioja

21/12/2018 17:23

César Fernández: "Estamos en un momento donde se están elaborando los mejores vinos de la historia"

César Fernández, es enólogo y Director Técnico de El Coto de Rioja, vino que se encuentra presente en más de 70 países y del cual destaca: "Que tiene una puesta en escena muy importante por la elaboración de vinos de calidad". Asimismo, explica cómo detectar los aromas primarios del vino, que son los que distinguen la calidad de la uva y del clima, los secundarios que tienen que ver con el proceso de elaboración, y los terciarios que son el proceso de envejecimiento, también comenta que "tenemos una masterclass en las que enseñamos a disfrutar de los vinos y lo más importante, que se consuman con placer". Respecto al furor que ha habido en lo últimos años sobre gente famosa que se ha metido en viticultura y se han arruinado, advierte que "hay que saber lo que tienes entre manos, hay que saber de viticultura, enología y de comercialización".

Con Raquel Sánchez, Víctor Blanco y Rubén Rey

10/05/2018 06:00

Con Raquel Sánchez, Víctor Blanco y Rubén Rey

10/05/2018 06:00

Vigo en la Onda 10/05/2018

Patrimonio de la Xunta de Galicia, después de analizar el proyecto de la Gran Vía de Vigo tal y como está realizado, no vale. Entrevistamos a la portavoz del partido popular Elena Muñoz, sobre la conocida noticia, el transporte metropolitano y el PXOM, entre otros asuntos. Hoy la columna movediza de Santi Romero, gira entorno a " La Tele ". Seguimos la evolución de la viticultura de la D.O. Rias Baixas.