LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Els edulcorants són una bona alternativa al sucre? Spoiler: No

En els darrers anys s'està tendint a demonitzar el sucre i cada cop es van popularitzant més els edulcorants com a substitutius del sucre blanc, però són una bona alternativa? En parlem a La Ciutat Lleida amb la Marta Romera, periodista i dietista integrativa que ja ens avança que el més important és que hem de tornar a detectar els sabors naturals dels aliments.

Nuria Mora

Lleida | 20.05.2021 13:40 (Publicado 20.05.2021 13:39)

Recuperar els sabors naturals que tenen els aliments. Aquesta hauria de ser la màxima premisa d'una societat que es demostra addicta al sucre. Si ja sabem que el sucre blanc no és saludable, busquem alternatives en els edulcorants. Però això vol dir que siguin saludables? La Marta Romera, periodista i dietista integrativa ens explica als Petits Plaers de La Ciutat Lleida, que cal distingir entre els diferents tipus d'edulcorants però tot i utilitzar-los com a substitutius del sucre blanc, no vol dir que siguin beneficiosos per a la nostra salut perquè el nostre cos rep els edulcorants de la mateixa manera que rep el sucre blanc i això fa que s'activi la insulina i generem la mateixa resposta al nostre cos.

Edulcorants naturals i artificials

Entre els diferents edulcorants, partint que no se n'ha d'abusar, cal distingir els naturals, que podem trobar a la mel, l'estèvia, el sucre de coco i el sucre que ja de per si té la fruita i que podem consumir de forma puntual, dels edulcorants artificials com l'eritritol, el lactitol, el manitol o el xilitol. A la llista negra s'haurien de col·locar la sacarina, el neotame, l'aspartam o la sucralosa.