Ourense Cidade

A promoción da Gastronomía dos camiños e da Alta Velocidade marca a 23ª edición de Xantar

Entre os días 9 e 13 de novembro celébrase en Expourense a XXIII edición do Salón Internacional de Turismo Gastronómico.

Óscar Gómez

Ourense | 07.11.2022 14:11

A promoción da Gastronomía das Estradas e da Alta Velocidade marca a 23a edición de Xantar
A promoción da Gastronomía das Estradas e da Alta Velocidade marca a 23a edición de Xantar | onda cero

Xantar, a única feira internacional de turismo gastronómico de España, presentou a súa 23 edición en Ourense, cidade que se converterá no foco de atención enogastronómica. Celebrarase en Expourense entre os días 9 e 13 de novembro e estará enfocada a promocionar a Gastronomía dos distintos Camiños de Santiago, tanto os que atravesan España como Portugal.

Expourense converterase a vindeira semana no epicentro do turismo enogastronómico peninsular, reunindo a 165 expositores e 5 países representados (España, Portugal, Estados Unidos, Perú e Costa Rica). Tamén contará con 8 restaurantes, 3 salas gastronómicas, 1 sala de cata comentada e 1 espazo de degustación e promoción das festas gastronómicas de Galicia.

Tamén será a primeira edición cunha conexión de alta velocidade que sitúa a Ourense a 2 horas e 15 minutos de Madrid e a pouco máis dunha hora de Zamora, o que converte a Xantar nunha motivación turística en si xa que, aproveitando a visita ao salón, pode gozar da celebración do San Martiño e dos tradicionais Magostos. Outro dos atractivos para visitar Ourense e Galicia coincidindo con Xantar, son os derradeiros apuros do Xacobeo Dobre Ano Santo 21-22, que remata en pouco máis de dous meses, polo que é un bo momento para achegarse a Galicia para gañar o Xubileo.

TURISMO DE PROXIMIDADE

A presenza na feira de tres deputacións de Galicia (Ourense, Lugo e A Coruña); a de varios xeodestinos e GDR (Ribeiro-Carballiño, Trevinca-Valdeorras, Terra de Celanova - Serra do Xurés e Condado Paradanta) e restaurantes galegos, fan que a práctica totalidade de Galicia estea representada. Hai que engadir a destacada participación dos concellos de Zamora e Badaxoz, provincias polas que discorre a Vía da Prata. Tamén participarán profesionais e representantes institucionais de países como Perú ou Costa Rica.

Na presenza internacional destaca unha vez máis a presenza de Portugal que está presente en Xantar dende a súa primeira edición. A Entidade de Turismo Porto e Norte é o principal socio estratéxico desta mostra no país veciño e facilita cada ano a participación de numerosas cámaras municipais portuguesas que se achegan ao salón cun stand e organizan varios showcookings, catas comentadas e catas para promocionar o turismo en Galicia. proximidade. Un ano máis hai que destacar a presenza masiva de expositores do Norte, pero tamén incluíndo outros destinos do centro como Setúbal ou Azores. En total, vinte cámaras municipais portuguesas participan de forma directa e independente na mostra, ademais das que participan baixo o paraugas de Turismo Porto e Norte.

É unha participación que ten unha compoñente emocional pola unión que sempre houbo entre Galicia e Portugal, pero tamén estratéxica, xa que é o principal mercado fonte de turistas estranxeiros a Galicia. E ao mesmo tempo, a Eurorrexión Galicia-Norte de Portugal conforma un destino único cunha oferta enogastronómica de calidade para posicionarse a nivel internacional.

RESTAURANTES

Xantar 2022 porá en marcha as actuacións habituais, este ano sen as restricións nin as medidas sanitarias que había que adoptar na edición de 2021. Mantívose a redución do número de restaurantes e serán un total de 8 de distintos puntos de Galicia ( “Camiños EnOUgastronómicos” ofrecido polo INORDE e o do Concello do Irixo, Arnoia e Porto da Guarda), de

Zamora, a ruta do Caminho Miñoto Ribeiro que comeza en Portugal e percorre a comarca do Ribeiro, e como novidade, unha de Massachusetts, nos Estados Unidos. Outra das novidades en restauración deste ano, especialmente pensada para visitantes de fóra de Galicia, é a recreación dunha taberna que ofrece empanada, polbo á feira e carne ou caldeiro e café de pota que é un menú que nunca falta, e nunca falta. falla, en calquera festa popular desta comunidade.

Estes restaurantes ofrecerán un total de 13 menús con prezos entre os 29 e os 39 euros, aínda que existen prezos especiais para os grupos que acudan a xantar ou cear o mércores e o xoves.

As novidades do espectáculo pódense seguir a través da súa nova páxina web www.xantar.org ou das súas redes sociais www.facebook.com/Xantar; en twitter con @XANTAREXPO ou en Instagram a través de @xantaroficial.

O horario da feira será de 11:30 a 01:00 horas de mércores a sábado e o domingo de 11:30 a 18:00 horas. O prezo da entrada é de 5 euros, que se descontará do prezo do menú elixido polo visitante.