El Gremi de Pastissers de Barcelona és optimista i preveu vendre tants o més panellets que l’any passat. I això que aquesta celebració té alguns elements que podrien jugar-hi a la contra, com les bones temperatures en plena tardor o la irrupció del Halloween en els últims anys.
El president de l'agrupació, Antoni Bellart, defensa a Onda Cero que la Castanyada és una festa molt arrelada i estima que a tota Catalunya s’arribarà a les 250 tones de panellets: "Per ara anem com l'any passat o millor. Hem hagut de tornar a fer panellets de pinyons".
A banda de la calor i el Halloween, els panellets també resisteixen al context inflacionari. Malgrat l’augment de preu d’alguns ingredients com el sucre o els ous, Bellart ha assegurat que els panellets costaran el mateix que l'any passat: "Hem pogut mantenir els preus perquè el pinyó ha baixat i és un dels costos més grossos que tenim. Pot haver-hi algú que hagi tocat un euro el quilo, però és insignificant".
El rei dels panellets continua sent el de pinyons. Però més enllà dels clàssics, cada any en surt algun de nou i, en aquesta ocasió, Bellart apunta que està funcionant molt bé el de te matcha.