MEDI AMBIENT

"Hi ha urgència perquè encara som a temps de revertir la deixadesa de les nostres costes"

Michel André, director del Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques de la Universitat Politècnica de Catalunya, ens explica la tasca que es fa des del 'punt d'esperança' creat a Vilanova i la Geltrú.

Jaume Mas

Barcelona |

Els 'Hope Spot', o 'Punt d’esperança' són àrees marines científicament identificades per Mission Blue com a valuoses i significatives des del punt de vista de la biodiversitat, la salut dels ecosistemes i la necessitat de protecció. La costa de Vilanova i la Geltrú, declarada primer ‘punt d'esperança marina’ de la península per impulsar la conservació de balenes. El ‘punt d'esperança’ de les aigües de Vilanova i la Geltrú abasta una franja d'entre 12 i 15 milles d'ample (1.944 km²) de la costa catalana al sud-oest de Barcelona, i és una regió del Mediterrani que manca de regulació per protegir-ne la biodiversitat.

Tal com explica en Michel André, director del Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques de la Universitat Politècnica de Catalunya, aquesta designació com a Hope Spot és el resultat de l’experiència del Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques (LAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC), amb seu al Campus de Vilanova i la Geltrú, a l'hora de trobar solucions tecnològiques per protegir la biodiversitat d’aquest entorn únic i de proporcionar eines que permetin que les activitats humanes cohabitin amb el medi natural on es desenvolupen.

Amb en Michel André parlem de la importància d'aquests punts de conservació i d'estudi, ja no només per la conservació dels rorquals. També per la convivència entre humans i espècies marines. L'entrevista completa a 'La Brúixola'